קרנית פלוג<br>קרדיט: פלאש90, יונתן זינדל
קרנית פלוג קרדיט: פלאש90, יונתן זינדל

ארה"ב: החשש לגידול גם בגרעון התקציבי ובחשבון השוטף תומך בדולר חלש. כך עולה מסקירת מאקרו שבועית של יונתן כץ וכלכלני לידר שוקי הון.

 

נקודות עיקריות: השבוע הראשון של השנה החדשה אופיין על ידי עליות מחירים בשוקי המניות בעולם (4.2% ביפן), על רקע נתונים כלכליים חיוביים ללא סימנים להתגברות בלחצי אינפלציה. אינפלציית הליבה באירופה נותרה יציבה על 0.9% y/y וגם השכר לשעת העבודה בארה"ב ממשיך לעלות בקצב מתון. מחירי הנפט WTI עלו ב - 2.4% ל - 61.6$ לחבית והדולר המשיך להיחלש על רקע התרחבות בגרעון הסחר.

 

בשבוע הקרוב: בארה"ב הנתונים החשובים עבור שוק ההון יתפרסמו ביום שישי, כולל המסחר הקמעונאי ומדד המחירים לצרכן לחודש דצמבר. בישראל יתפרסמו היום נתוני השכר ממוצע, וביום חמישי נתוני סחר חוץ, אינדיקטורים חשובים (היצוא ומרכיבי היבוא) לפעילות הכלכלית. ביום רביעי בנק ישראל יפרסם את החלטת הריבית כאשר לא צפוי שינוי בריבית או בשימוש ב-forward guidance.

 

מאקרו ישראל: מדד האמון הצרכני של פועלים התייצב על רמה היסטורית מאד גבוהה. אופטימיות בקרב משקי הבית תומכת בהמשך התרחבות בצריכה הפרטית. יחס מחפשי עבודה (הביקוש) והמשרות הפנויות (ההיצע) התייצב על רמה נמוכה. מדובר באינדיקטור לשוק עבודה "מתוח", סביבה אשר תומכת בלחצי שכר.

 

מאקרו גלובלי: ארה"ב - בדצמ’ נוספו 148 אלף מועסקים חדשים (ממוצע של 204 אלף ברבעון ד’), ושיעור האבטלה נותר יציב על 4.1%. השכר לשעת העבודה עלה ב - 0.3% m/m וב - 2.5% y/y לאחר 2.4% בנוב’. מדד מנהלי הרכש בתעשייה ISM עלה ב - 1.5 נקודות בדצמבר, כאשר רכיב ההזמנות עלה לרמת שיא זה 14 שנה. מנגד, מדד מנהלי הרכש בשירותים ISM ירד ב - 1.5 נקודות בדצמבר ל - 55.9.

 

אירופה: בדצמבר האינפלציה התמתנה מעט ל - 1.4%y/y מ - 1.5% בנובמבר. אינפלציית הליבה נותרה יציבה על קצב של 0.9% y/y זה החודש השלישי ברציפות. בגרמניה המסחר הקמעונאי עלה ב - 2.3% m/m בנובמבר, וב - 4.4% y/y. שיעור האבטלה בגרמניה ירד ל - 3.6% בדצמבר מ - 3.9% בתחילת השנה.

 

שוק האג"ח: התשואות הארוכות בארה"ב עלו מעט אך עדיין נעות בתחום צר של 2.4% - 2.5%. עקום התשואות ממשיך להשתטח וכעת הפער ב - 10-2 שנים ירד ל - 52 נ.ב. בישראל עליית התשואות הייתה מתונה יותר וה - spread השלילי עלה ל - 82 נ.ב. המשך מגמת הייסוף בשקל מרחיק כל מחשבה לשינוי במדיניות המוניטארית. גם עודף פדיון של 5.9 מיליארד ש"ח בינואר תומך באפיקים הארוכים. בלידר מצפים להתייצבות בתשואות ב-327 סביב 1.6% - 1.7% בחודשים הקרובים.

 

זום אין: היחלשות הדולר עקב הגרעונות הכפולים בארה"ב: רבים ממשיכים לצפות להתחזקות הדולר בעולם עקב ריסון מוניטארי בארה"ב. שוק המט"ח מתרכז בגרעונות הכפולים בפרט לאור הורדת המסים. ארה"ב סובלת מגרעון בחשבון השוטף של 2.5% לעומת עודף של 3.1% באירופה. "אנו צופים התייצבות השנה ביחס יורו/דולר על 1.20", סיכמו בלידר.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש