המסחר בוול סטריט ננעל הערב במגמה חיובית. מוקדם יותר הביטקוין חצה את שער ה-15,000 דולר המגלם תשואה של כ-50% בשבוע. הזהב נסחר בירידות קלות. נפט נסחר בעליות קלות.
מדד ה-S&P עלה ב-0.29% ל-2,636.99. מדד הנאסדק עלה ב-0.54% ל-6,812.84. הדאו עלה ב-0.29% ל-24,211.48.
החוב הצרכני בארה"ב עלה ברמה החדה ביותר מזה 11 חודשים, כך דיווח הפדרל ריזרב בארה"ב. החוב הצרכני הכולל עלה ב-20.5 מיליארד דולר לשיא של 3.8 טריליון דולר, עלייה של 6.5%. כלכלנים צפו עלייה של 17 מיליארד דולר.
עיקר העלייה נבעה מעלייה בחוב מסוג כרטיסי אשראי, אשר עלה לקצב שנתי של 9.9% באוקטובר, מעל העלייה של 7.343% שנרשמה בספטמבר. חוב לא מתגלגל עלה ב-5.3% באוקטובר, מתחת לעלייה של 5.7% בספטמבר.
חוזים עתידיים על נפט נסגרו בעליות, אך כיסו רק מחצית מההפסד שנרשם אתמול. מחירי הגז הטבעי צנחו ביותר מ-0.5%. ה-EIA דיווח על עלייה של 2 מיליון רגל מעוקבת של גז טבעי, לעומת צפי לירידה.
הנפט הוסיף 73 סנט, או 1.3%, ונסגר במחיר של 56.69 דולר לחבית בניו יורק.
חוזים עתידיים על זהב ירדו באחוז היום למחיר הנמוך ביותר מאז יולי. מחיר הביטקוי המזנק והמניות בוול סטריט אשר רושמות עליות, העיבו על המשיכה לזהב.
הזהב ירד ב-אחוז, או 13 דולר, ונסגר במחיר של 1,253.10 דולר לאונקיה בניו יורק.
אמש נסגר המסחר בוול סטריט במסחר מעורב כשמניות הטכנולוגיה משכו את נאסד"ק מעלה. בנוסף, לאחר תקופה של עליות שערים במניות הפיננסים, סקטור זה חווה אמש מימושים שגרמו לירידות קלות. הנאסד"’ק רושם עליות גם היום, בעקבות פרסום הדוחות של ברודקום. מניות החברה רושמות עלייה של למעלה מ-1% לאחר שהיכתה את התחזיות המוקדמות.
בגזרת המאקרו, היום פורסם נתון תביעות דמי האבטלה השבועיות. הנתון, המתפרסם אחת לשבוע ומציג את תביעות דמי האבטלה החדשות, עמד בשבוע שעבר על 238 א’. הנתון שפורסם היום מעיד על ירידה בשיעורי האבטלה והוא עומד על 236 א’, זאת לעומת תחזית נגטיבית של האנליסטים שהעריכו שיעמוד על 239 א’.
טבע ריכזה עניין לאחר שנפלה אמש בניו-יורק בכ-5%, ללא כל הודעה מצד החברה או דיווח בשוק.
ורינט יורדת בעקבות פרסום תחזיות הכנסות ורווח בשנת 2018 אשר היו בהתאם לתחזיותה נמוכות של האנליסטים.
מניית סיטיגרופ חוותה אמש ירידות לאחר שהודיעה כי היא גורעת כמעט 20 מיליארד דולר מהמיסים הנדחים שלה (ירידה בנכסים) בשל רפורמת המס של טראמפ.
חברת ג’נרל אלקטריק הודיעה הבוקר כי היא עתידה לפתר 12,000 עובדים מעסקי האנרגיה הבינלאומיים שלה. ההודעה על הפיטורים צפויה להגיע בכדי לעמוד בתכנית הקיצוץ של מיליארד דולר לשנת 2018.