המסחר בוול סטריט נסגר הערב במגמה מעורבת, כאשר ה-S&P והנאסדק נסגרו באדום. באירופה נרשמו היום ירידות קלות בסיום המסחר, בעוד בבורסות אסיה נרשמו ירידות.
מדד ה-S&P זחל מעלה ב-0.04% ל-2,601.43. מדד הנאסדק ירד ב-0.15% ל-6,878.52 ואילו הדאו עלה ב-0.10% לשיא חדש של 23,580.78.
חוזים עתידיים על נפט נסגרו בירידות היום, על רקע המתנת הסוחרים לתוצאות פגישת יצרניות הנפט המובילות בווינה, אשר תסתיים ביום חמישי. עם זאת, המחירים נסגרו מעל השפל התוך יומי, בתמיכת דיווח כי עובדי נפט בברזיל צפויים לשבות ביום בהמשך השבוע.
הנפט נסגר בירידה של 84 סנט, או 1.4%, ובמחיר של 58.11 דולר לחבית בניו יורק, בהמשך לשפל תוך יומי של 57.55 דולר לחבית.
חוזים עתידיים על זהב נסגרו בעליות היום על רקע חולשה בדולר ועל רקע המתנת השווקים להתפתחויות בדמיניות המסים ורמת הריבית בארה"ב.
בשבוע שעבר התקשה הזהב לרשום עליות, וזאת למרות החולשה בדולר. הדולר רשם שפל של חודשיים מול האירו בשבוע שעבר, אך הזהב איבד 0.7%.
הזהב נסגר היום בעלייה של 7.10 דולר, או 0.6%, ובמחיר של 1,294.40 דולר לאונקיהף בהמשך לירידה השבועית הראשונה מתוך השלושה האחרונים. חוזה פברואר עלה ב-0.6% ל-1,298.90 דולר לאונקיה, בהמשך לשיא תוך יומי של מעל 1,303 דולר לאונקיה.
מכירות הבתים החדשים בארה"ב זינקו לשיא של עשור בחודש אוקטובר, ועלו ל-685 אלף בתים ברמה מתואמת עונתית. מדובר בנתון הגבוה ב-6.2% בהשוואה לנתוני ספטמבר, אשר תוקנו כלפי מטה.
היולט פקארד אנטרפרייז המשיכה לרכז עניין לאחר שבשבוע שעבר התפטרה מנכ"לית החברה.
מניית אפל המשיכה לרכז עניין, לאחר שאנליסטים שמסקרים את המניה העריכו כי האינדיקציות של מכירות האייפונים החדשים טובות מכפי שחשבו קודם לסוף השבוע האחרון. 2017 תיחשב אחת השנים הטובות יותר של אפל, שנה שקיבלה ביטוי בראלי משמעותי של המניה.
טבע זינקה לאחר שהחברה הכריזה היום על ארגון מחדש הכולל שינויים מהותיים בהנהלה. זאת, לפי הודעת טבע, במטרה לשפר את המיקוד העסקי ולהגביר את יצירת הערך. בטבע מציינים כי המבנה הארגוני החדש ימנף את יתרון הגודל של טבע, יגביר את הגמישות ואת היעילות ויספק מגע קרוב יותר לשווקים.