הפריון של חברות ועובדים בארה"ב עלה ברבעון השלישי בקצב שנתי של 3%, על פי הערכה ראשונית של הממשל האמריקני שפורסמה היום (חמישי). כלכלנים שנסקרו על ידי MarketWatch חזו עלייה של 2.9%.

 

תפוקת ה-Output קפצה ב-3.8% ומספר שעות העבודה עלה ב -0.8%. פיצוי לפי שעה עלה ב -3.5%. עלות העבודה ליחידת עבודה עלתה ב -0.5%, אך למעשה ירדה מעט בשנה האחרונה.

 

העלייה בפריון מיוני עד ספטמבר היתה החזקה ביותר מזה שלוש שנים, אם כי הושפעה על ידי רצף של הוריקנים גדולים שהשפיעו על האופן שבו הממשלה מחשבת את הדו"ח. התפוקה במגזר הייצור צנחה ב -5% כדי לסמן את הירידה הגדולה ביותר מאז 2009, למרות שהחברות צומחות בקצב המהיר ביותר מזה שנים. אין בכך היגיון. באופן כללי, החברות הגדילו את הייצור כדי לענות על הביקוש הגובר ולהתכונן לעונת החגים החזקה.

 

העלייה הגדולה ברבעון השלישי היא סימן מבורך לכלכלת ארה"ב, אבל הפריון היה חלש במיוחד בעשור האחרון. הפרודוקטיביות עלתה בממוצע ב -1.2% בלבד בין 2007 ל -2016, נמוך מגידול של 2.6% בממוצע בשנים 2000-2007.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש