המסחר בוול סטריט מתנהל היום (ב’) ביציבות, לאחר שהמדדים המובילים בניו יורק העפילו בשבוע שעבר לשיאים חדשים. בבורסות אירופה מתנהל המסחר במגמה מעורבת.

 

מדד ה-S&P יורד ב-0.08% ל-2,547.41. מדד הנאסדק יציב על 6,590.25 והדאו יורד קלות ב-0.04% ל-22,764.99.

 

היום חל חג יום קולומבוס ברחבי ארצות הברית, אולם המסחר מתנהל כסדרו. ביום שישי ננעל שבוע המסחר ביציבות, לאחר שיום לפני ננעל המסחר בניו-יורק בעליות שערים ניכרות, תוך שהמדדים המובילים שוברים שיאים. ביום שישי פורסם גם דוח התעסוקה האמריקאי. על פי הדוח, שוק העבודה איבד בחודש ספטמבר 33 אלף מקומות עבודה, לעומת הצפי שעמד על 82 אלף משרות. שיעור האבטלה מכוח העבודה ירד ל-4.2%.

 

גזרת המאקרו דלילה היום, ומחירי הנפט אינם יציבים.

 

יו"ר ועדת יחסי החוץ של הסנאט, בוב קורקר, הזהיר הלילה כי הנשיא דונלד טראמפ עלול להוביל את ארה"ב אל מלחמת עולם שלישית. קורקר הזהיר כי "איומיו הפזיזים של הנשיא כלפי מדינות אחרות יכולות להעלות את המדינה על הנתיב למלחמת עולם שלישית". קרוקר לא הסתפק בכך ואמר כי טראמפ "מנהל את הבית הלבן כמו תוכנית ריאליטי". לדבריו, "הוא מתנהג כאילו הוא בתוכנית ’המתמחה’ או משהו בסגנון".

 

גורל קטלוניה עדיין לוט בערפל. הפרלמנט אמור להודיע השבוע האם בחר בפרישה, או שיבחר לנהל מו"מ. ממשלת ספרד ניסתה להפיק תועלת מהלחץ הכלכלי על קטלוניה ואישרה שלשום צו שיקל על חברות להעביר את משרדיהן הראשיים הרשמיים אל מחוץ למחוז. כמה חברות ספרדיות הכריזו כבר על תוכניותיהן להעביר את משרדיהן הראשיים הרשמיים אל מחוץ למחוז קטלוניה, מחשש שהמחוז יכריז על פרישה מספרד בימים הבאים.

 

 טבע  ומיילן לא יורדות מהכותרות, ויעמדו במוקד גם במסחר היום. אחרי שנים שבהן הייתה טבע חברת הגנריקה הגדולה בעולם, מיילן עוקפת אותה, לפחות מבחינת שווי השוק. לאחר הנפילה האחרונה במניה, טבע נסחרת בשווי 16.2 מיליארד דולר, 48.7% מתחת למחיר שבו נסחרה בתחילת אוגוסט. מנגד, מיילן נסחרת בשווי 20.6 מיליארד דולר.

 

ג’נרל אלקטריק במוקד לאור ההודעה על המינויים החדשים בחברה. טסלה וג’ונסון אנד ג’ונסון גם הן מרכזות עניין.

 

אפל יצאה בהודעה כי חלק מסוללות האייפון 8 שלה עלולות להתנפח. מניות דיסני ו- נורתרופ גרומן מרכזות גם הן עניין.

 

אלפאבית, חברת האם של גוגל, קיבלה רישיון לייצור רשת שתסייע לשקם את ההרס הטכנולוגי שיצר הוריקן מריה בפורטו ריקו.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש