יניב חברון<br>קרדיט: ניקול דה קסארו
יניב חברון קרדיט: ניקול דה קסארו

יניב חברון, הכלכלן הראשי של בית ההשקעות אקסלנס, מתייחס בסקירתו השבועית להשפעת נזקי סופות ההוריקן "אירמה" ו"הארווי" על הכלכלה האמריקנית: "בשוק מפנימים שאפשר לשכוח מהעלאת ריבית נוספת השנה. ההערכות הן שנזקי הסופות ’הארווי’ ו’אירמה’ יעלו על 300 מיליארד דולר. זו הפעם הראשונה ששתי סופות בדרגה 4 תוקפות את ארה”ב באותה השנה. על הנזקים עדיין לא ברור מי ישלם, חלק חברות הביטוח, חלק המדינה וחלק לא מבוטל פשוט ייפול על התושבים. בחודשים הקרובים אפשר לצפות לפגיעה בשוק העבודה ולעלייה באבטלה בעקבות הסופה, אבל אי אפשר ללמוד מזה על מגמה כלשהי".

 

לדברי חברון, "מה שיותר מעניין הוא הטיפול בתקרת החוב בארה"ב, והפגיעה בתוצר בעקבות שתי הסופות. נזק של 300 מיליארד דולר הוא שווה ערך ל-1.5% תוצר בארה”ב או, אם תרצו, מוחק את כל הצמיחה מתחילת השנה. לגבי תקרת החוב, האמת שקשה עדיין להבין כיצד היא תושפע אבל כנראה שיצטרכו להגדיל אותה שוב בקרוב".

 

עוד ציין הכלכלן הראשי של אקסלנס כי "העלייה במפלס המתחים הגיאו-פוליטיים בין ארה"ב לצפון קוריאה, הדיונים סביב תקרת החוב ותקציב הממשלה ואסונות הטבע המשיכו להריץ את המשקיעים גם השבוע אל ’הנכסים הבטוחים’. תשואת האג"ח ל-10 שנים בארה"ב ירדה לרמתה הנמוכה ביותר מאז נובמבר 2016, כששיפוע העקום האמריקאי ירד לרמתו הנמוכה ביותר מאז אוגוסט 2016". חברון מעריך כי "רמת התשואות בארה"ב נמוכה מדי ומגדילה את הסיכון לעליית תשואות חדה יחסית, במצב בו מתקבלת רגיעה בגזרה הפוליטית-מדינית". חברון מוסיף כי "התשואות בארה"ב יורדות לשפל אבל הימים הקרובים עשויים להיות הזדמנות טובה למכור".

 

לאחר החלטת הריבית של ה-ECB ביום חמישי האחרון, חברון מעריך כי "ב-ECB צפויים בקרוב להכריז על תחילתו של Tapering החל מחודש ינואר. עם זאת, תהליך היציאה מתוכנית ההרחבה יהיה איטי במיוחד וצפוי להתפרס על פני מספר חודשים לא מבוטל (ואף על פני שנת 2018 כולה). בנוגע לרמת הריבית בגוש האירו, זו צפויה להיוותר ללא שינוי עד לתחילת 2019 לפחות".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש