מדדי המניות העיקריים בארה"ב רושמים בשעה זו עליות שערים כאשר מניות הטכנולוגיות ומניות הפיננסים מובילות את המהלך. מדד הדאו ג’ונס עולה ב -129 נקודות, או 0.6%, ל -21,990, כשהוא "מתודלק" בחלקו על ידי עלייה של 2% במניות קבוצת גולדמן זאקס. מדד ה- S & P 500 מוסיף 1% , ומדד הנאסד"ק עולה ב 1.21%. העליות במסחר היום נרשמו בכל חלקי המדדים כאשר כל 11 הסקטורים העיקריים של S & P 500 עולים. יצרני העליות הגדולים ביותר היו מניות הטכנולוגיה.

 

כזכור, הירידה של השבוע שעבר נבעה בעיקר מחששות המתיחות עם צפון קוריאה. נושא זה פגע במצב הטוב של שוק ההון, שבו הרווחים נתפסו כחזקים עם תעסוקה גבוהה ואינפלציה נמוכה. גלובס ציטט מאתר מרקטווטץ כי מדד דאו ג’ונס ממוצע התעשייה (זהו השם הרשמי), רושם הרבה מאוד שיאים לאחרונה, כולל תשעה ימי מסחר שננעלו בשיאים חדשים (עד 8 באוגוסט). אבל במבט שנתי, המדד ההיסטורי נמצא רק בחצי הדרך למספר השיאים השנתי הגבוה ביותר שלו.

 

מדד מניות הבלו צ’יפ DJIA רשם עד כה מתחילת השנה (עד יום שלישי האחרון) 35 שיאי סגירה יומית, לפי נתוני חברת ההשקעות Bespoke Investment Group. השיאים הללו באים על רקע שיפור ברווחי החברות, שוק עבודה חזק וסביבה של ריביות ואינפלציה נמוכות. זהו גם שוק מניות שורי, שעלה כמעט ללא הפוגה מהשפל של המשבר הפיננסי במארס 2009. דאו רשם גם שיאים שנתיים בכל שנה קלנדרית מאז 2013.

 

שיאי הסגירה היומיים של 2017 הגיעו בשתי דבוקות: רצף של 12 ימים בפברואר, והרצף הנוכחי של 9 ימים.

 

35 סגירות שיא אולי נשמעות הרבה, אבל 2017 היא רק השנה ה-16 במספר השיאים היומיים שמדד דאו רושם בה, לפי נתונים שמתחילים משנת 1900. השנה הקודמת שבה נרשמו יותר סגירות שיא הייתה 2014 עם 38 סגירות, והיא החווירה מול 52 סגירות שיא שנרשמו ב-2013. שנת השיא היתה 1995, כאשר הדאו רשם 70 נעילות שיא יומיות - אחת כל שלושה ימי מסחר בממוצע. התקופה הייתה הריצה לבועה של הדוט קום.

 

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש