המסחר בוול סטריט ננעל הערב במגמה מעורבת, לאחר שאמש ננעל ללא שינוי רב. ברקע: מגמה שלילית נרשמה היום בבורסות אירופה, לאחר נעילה מעורבת בשוקי אסיה.
ה-S&P ירד ב-0.06% ל-2,460.68. מדד הנאסדק עkה ב-0.11% ל-6,321.11 והדאו יrד ב-0.46% ל-21,530.68.
מחירי הנפט עלו היום על רקע דיווח לפיו ערב הסעודית שוקלת לקצץ ביצוא הנפט הגולמי, ולמרות נתונים בארה"ב שהצביעו על מגמת עליה בתפוקת הנפט המקומית. גם הדולר החלש תרם לעליות הזהב השחור.
הנפט עלה ב-38 סנט, או 0.8%, ונסגר במחיר של 46.40 דולר לחבית בניו יורק. הברנט עלה ב-42 סנט, או 0.9%, ונסגר על 48.84 דולר לחבית בלונדון.
חוזים עתידיים על זהב נסגרו בעלייה היום, כאשר הדולר החלש ממשיך לתמוך במחירים זה היום השלישי ברציפות. הזהב עלה היום לשיא חודשי.
הזהב עלה ב-8.20 דולר, או 0.7%, ונסגר במחיר של 1,241.90 דולר לאונקיה בניו יורק, מחיר הסגירה הגבוה ביותר מאז ה-30 ביוני. הכסף הוסיף 16.9 סנט, או 1.1%, ונסגר על 16.268 דולר לאונקיה.
עונת הדוחות בארה"ב מגיעה לשיא, עם רשימה ארוכה של חברות משמעותיות שידווחו היום על תוצאותיהן הפיננסיות לרבעון השני של השנה. לפני הפתיחה דיווחו, בין היתר: ג’ונסון אנד ג’ונסון, בנק אוף אמריקה, נוברטיס, יונייטד הלת’, גולדמן סאקס, לוקהיד מרטין ו-הארלי דוידסון.
בין החברות שידווחו לאחר נעילת המסחר: IBM, CSX ו-יונייטד קונטיננטל הולדינגס (חברת ההחזקות אשר מחזיקה בבעלות על חברת התעופה יונייטד איירליינס).
גזרת המאקרו דלילה יחסית. פורסם רק מדד שוק הדיור של איגוד הבנאים בארה”ב אשר ירד מתחת לצפי ולשפל של 8 חודשים.
מניית יצרנית הרכב החשמלי טסלה רשמה אמש ירידות לאחר שגבר בן 58 ממיניאפוליס אמר כי רכב הטסלה שברשותו "האיץ בפתאומיות" בזמן נסיעה והתהפך לתוך ביצה, לאחר שהפעיל את מצב "הטייס האוטומטי" (שאמור להוות את השלד לתוכנת הנהיגה האוטונומית של טסלה). הנהג וארבעת הנוסעים שהיו במכונית סבלו מפגיעות קלות.
בלאקרוק, ענקית ניהול הנכסים של לארי פינק, דיווחה אתמול על עלייה מרשימה בפורטפוליו הנכסים שלה במהלך הרבעון (16%) אך רווחיה, בסך 5.24 דולר למניה היו נמוכה מהתחזיות - שצפו רווח של 5.40 דולר למניה.