הבורסה בת"א צפויה לפתוח את המסחר בעליות שערים קלות וזאת למרות הסגירה המעורבת בניו יורק בסוף השבוע. המניות הדואליות חוזרות בארביטרז’ ממוצע חיובי של כשליש האחוז. כל מניות הארביטרז’ בת"א 25 חוזרות מסוף השבוע חיוביות או ללא שינוי. בולטות מניות הפארמה שכולן, כולל טבע הפגועה, חוזרות בפער ארביטרז’ חיובי של יותר מאחוז. את מניות הארביטרז’ במדד ת"א 25 מקלקלת רק מניית כיל שחוזרת בפער שלילי של קרוב יותר מאחוז.
מדד המניות העיקריים בוול סטריט סיימו את המסחר ביום ו’ בדרך כלל בירידות שערים. הירידות באו על רקע אכזבה מנתון הצמיחה של הרבעון הרביעי שעמד על 1.9% בלבד מתחת לציפיות. עם זאת, העליות של השבוע האחרון לא נפגעו וכל המדדים סיימןו בסך הכל את כל השבוע בעליות שערים: הדאו ג’ונס ו- S & P 500 סגרו את השבוע החיובי הראשון שלהם שלהם משלושת השבועות האחרונים. מדד הדאו ג’ונס ירד ביום שישי ב- 8.8 נקודות ל- 20,092.6, ירידה של פחות מ -0.1%. מדד ה- S & P 500 ירד 2.1 נקודות, או 0.1%, ל- 2,295. מדד הנאסד"ק עלה 5.6 נקודות ל- 5,660.8, עלייה של 0.1%. בסיכום שבועי, מדד הדאו ג’ונס עלה 1.3%, מדד ה- S & P הוסיף 1% והנאסד"ק טיפס 1.9%.
המסחר בבורסה בתל-אביב בשבוע שעבר התאפיין במגמה מעורבת במדדי המניות המובילים, כך מפרסמת הערב הסורסה לניירות ערך בתל אביב מסגרת הסיכום השבועי של המסחר. שותפות הנפט והגז "רציו פטרוליום" וחברת הנדל"ן "מדיפאואר" ביצעו הנפקות ראשוניות (IPO) בשוק המניות. הסקטור העסקי גייס כ-2 מיליארד שקל בהנפקות של איגרות חוב לציבור, כמחצית הסכום גויס בהנפקת ענק ע"י חברת הלווין "חלל תקשורת". מדד ת"א–25 עלה בשבוע שעבר ב-0.2%, ומתחילת השנה ירד ב-3.2%. מדד ת"א–100 עלה השבוע ב-0.2%, ומתחילת השנה ירד ב-2.5%. מדד ת"א–ביומד ירד השבוע ב-3.6%, ומתחילת השנה ירד ב-9.5%.
כלכלני בנק לאומי ממשיכים להמליץ על השקעה במניות בעיקר ישראליות. הם פרסמו סקירה שבועית ובה הם המליצו על אחזקה מהותית במניות ישראל. זאת עקב תמחור עדיף וצפי לגידול ברווחי הפירמות עקב השיפור בתחזית הצמיחה של ישראל.
כלכלני מחלקת המחקר של בנק אגוד מתייחסים בסקירתם השבועית לצעדיו הכלכליים של דונאלד טראמפ בשבוע הראשון בתפקידו כנשיא ארה"ב ומעריכים ש"ניכר כי טראמפ מתכוון ליישם את הבטחותיו לפני הבחירות כאשר להערכתנו, הסקטורים הצפויים ליהנות מרפורמות אלו והמומלצים על ידנו זה מכבר הם: סקטור התעשייה ותת סקטור התעשייה הביטחונית, סקטור הפיננסים ותת סקטור הבנקים וכן סקטור הצריכה המחזורית והפארמה".
חברת הביו-פרמצבטית הקנדית המובילה "נייט תרפיוטיק" הודיעה היום כי רכשה 6,200,000 מניות רגילות של פרוטליקס, במחיר ממוצע של כ 0.57 $ למניה. נייט מחזיקה לאחר הרכישה בכ -5% מהמניות של פרוטליקס. המניות נרכשו באמצעות חברת "אביר תרפיוט", חברה בת של נייט שבסיסה בישראל והיא בבעלות מלאה של נייט, היא מחזיקה כ- 28.3% של מדיסון פארמה, חברת התרופות השלישית בגודלה בישראל בדרוג ההכנסות. החברה מצפה כי מדיסון תספק שירותים שיאפשרו לאביר להשיק תרופות חדשניות בישראל.
מכה נוספת נחתה על חברת טבע. ד"ר אריה בלדגרין התפטר מחברותו בדירקטוריון טבע. ד"ר בלדגרין ציין כי הוא מתפטר מהדירקטוריון בכדי שהוא יוכל להתמקד באופן מלא באחריותו כיו"ר, נשיא, מנכ"ל ומייסד של קייט פארמה וכי החלטתו להתפטר לא באה כתוצאה מחילוקי דעות עם החברה, פעילותה, מדיניותה או התנהלותה ד"ר בלדגרין הצטרף לדירקטוריון טבע ב 2013 והוא עמד בפני בחירה מחודשת בשנת 2019 . החברה מסרה כי היא מודה לד"ר בלדגרין על שנות שירותו המסור ומאחלת לו כל טוב בכל פועלו.