יום המסחר השלישי לשבוע זה בבורסה בתל אביב צפוי להיפתח על רקע הירידות הקלות שנרשמו אמש בניו יורק, בעקבות צעדים ראשונים של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ. באסיה נרשמת הבוקר נטיה לעליות שערים, והחוזים העתידיים מצביעים על יציבות בשעה מוקדמת זו.

 

בקרב מניות הארביטראז’, טבע חוזרת לאחוזת בית עם פער ארביטראז’ חיובי של 0.7%. ענקית התרופות הישראלית צללה בתוך שנה בכ-50% על רקע הפחתת תחזית הכנסות ותחרות צפויה גוברת לתרופת הדגל שלה - הקופקסון. פריגו ואופקו חוזרות בפערים חיוביים של 0.45% ו-0.7% בהתאמה, ואילו מיילן תכביד במיונס 1.8%.

 

מניית קנון של עידן עופר מקדמת את הנפקת החברה הבת IC פאואר בארה"ב ונהנית ממומנטום חיובי עם פער ארביטראז’ של כ-2.5%. לפי התשקיף שהוגש אתמול, שווי החברה "אחרי הכסף" יעמוד על 1.27 עד 1.59 מיליארד דולר.

 

כאמור, המדדים בארה"ב סגרו אמש בירידות קלות: מדד ה-S&P ירד ב-0.27% ל-2,265.20, מדד הנאסדק ירד ב-0.04% ל-5,552.94 והדאו ירד ב-0.17% ל-19,799.85. מוקדם יותר, המסחר באירופה ננעל במגמה שלילית, ובורסות אסיה סגרו במגמה מעורבת.

 

המשקיעים התבשרו אתמול כי הנשיא החדש חתם על מספר צווים נשיאותיים רדיקליים, בראשם צו המורה על נסיגת ארה"ב מהסכם הסחר הטראנס-פסיפי, מהגדולים מסוגו בעולם. בנוסף, אמר טראמפ כי רגולציה עודפת מעכבת את הצמיחה בארה"ב, והודיע כי יפעל לקצצה.

 

הנפט רשם ירידות לקראת מפגש פסגה של אופ"ק שיתקיים בווינה השבוע, לאחר שבפגישתן האחרונה הגיעו להסכם על הקפאת התפוקות העולמיות. בסיום המסחר ירדו החוזים ב-0.9%, או 47 סנט, למחיר של 52.75 דולר לחבית בניו יורק. הברנט איבד 26 סנט, או חצי אחוז, ונסגר במחיר של 55.23 דולר לחבית בלונדון. מחירי הנפט ריכזו עניין בסוף השבוע על רקע דבריו של שר הנפט הסעודי, שהביע אמון כי הסכם בינלאומי לקיצוץ בתפוקת הנפט משג את מטרתו ומוחק מלאי עודף בשוק.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש