קרן ההלוואות "זרעים פיננסים" שהקימה תנועת המושבים בשיתוף עם קרן קורת העניקה עד כה ל-20 חברי מושבים הלוואות בסכום כולל של כ - 4 מיליון שקל.

 

ההלוואות ניתנות בהיקף של עד 300 אלף שקל באופן אישי לחברי מושבים במטרה לסייע להם בהקמה או שדרוג של משקים חקלאיים, תיירות כפרית ופעילויות כלכליות אחרות. הן ניתנות בריבית אטרקטיבית של עד פריים + 1.8% ועם בטחונות מופחתים.

 

התקציב הכולל של הקרן הוא 12.5 מיליון שקל. בימים אלה בוחנת הקרן עשרות בקשות נוספות שנמצאות על שולחנה למתן הלוואות.

 

מזכ"ל תנועת המושבים, איתן בן דוד, מסר שהקרן הוקמה על מנת לסייע בהקלת המחסור במימון שמהווה במקרים רבים אבן ריחיים על הפיתוח העסקי במושבים. חברי המושבים אינם יכולים להשתמש בבית או בנחלה לצורך לקיחת משכנתא כל עוד לא הוסדר רישום הבעלות על ביתם ולכן חלקם אינו יכול לקחת הלוואה בבנק בדרכים הרגילות.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש