שר התמ"ת בנימין (פואד) בן אליעזר ושר התשתיות עוזי לנדאו פתחו היום ( ה- 4.10.10) את כנס EuroMed 2010 בתל אביב. הכנס יעסוק בנושאי התפלת מים ויימשך שלושה ימים
שר התמ"ת בן אליעזר ציין כי "שוק ההתפלה העולמי טומן בחובו הזדמנויות נרחבות עבור תעשיית המים הישראלית, ואנו פועלים בכל הרבדים על מנת לסייע לחברות הישראליות לממש פוטנציאל זה ולהביא להגדלת הייצוא, ליצירת מקומות תעסוקה ולמשיכת השקעות זרות לארץ".
בכנס ישתתפו חברות בינלאומיות מובילות בתחום המים וההתפלה כגון: חטיבת המים של Veolia, DOW האמריקאית, Norit מהולנד וכיו"ב. כמו כן, גם החברות הבולטות מישראל תשתתפנה בהן תהל, מקורות, הנדסת התפלה ועוד.
בכנס, שנערך בישראל בפעם הראשונה, ניתן יהיה לשמוע על טכנולוגיות חדשות ומחקרים עדכניים בתחום. המשתתפים ידונו באלמנטים חשובים ואסטרטגיות מדיניות שיכולות להביא לידי מיצוי את הפוטנציאל של טכנולוגיות ההתפלה הקיימות בשוק.