הבורסה בת"א נעלה את יום המסחר השלישי לשבוע בירידות שערים, כאשר ברקע ההתחממות בגזרה הצפונית. עד לשעות הצהריים התאפיין המסחר במגמה חיובית, אולם המשקיעים לא אהבו את רעם התותחים, זאת לצד מגמה שלילית באירופה וצפי לירידות קלות בפתיחה בארה"ב.


בתום היום ירד מדד ת"א 25 ב-0.55% לרמת 1134 נק’, מדד ת"א 100 איבד 0.49% לרמת 1045 נק’ ומדד תל-טק נחלש ב- 0.7% לרמת 227 נק’.


מניות חיפושי הגז המשיכו לדהור מעלה, למרות שגם הן הורידו פרופיל בעקבות ההתקלות בצפון. אתר "דה מרקר" דיווח הבוקר על הערכות נובל אנרג’י, כי כמות הגז במבנה "לוויתן" גבוהה ב- 40% מההערכות הראשוניות. אבנר, דלק קידוחים  רציו לא נותרו אדישות ורשמו בתגובה עליות נאות.


 נייס דיווחה על תוצאותיה לרבעון השני. הכנסות החברה טיפסו ב- 20% לרמה של 168.5 מיליון דולר. הרווח הנקי ברבעון עמד על 12.7 מליון דולר לעומת 11.6 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. תחזית ההכנסות לשנת 2010 הועלתה לטווח שבין 675 ל-685 מיליון דולר.



 נובה דיווחה על שיא בהכנסות וברווחיות ברבעון השני. רשמה הכנסות בסך 19.4 מיליון דולר, עלייה של 22% בהשוואה לרבעון הראשון של שנת 2010. הרווח הנקי עמד על 4.7 מליון דולר ברבעון. צופה כי הכנסות 2010 יהיו גבוהות מ-78 מליון דולר עם שיעור רווחיות גבוה מ-21%.



 אורמת רכשה מקונסטליישן אנרג’י 50% המהווים את חלקה בשותפות שהחזיקה בקומפלקס ממות’, בקליפרוניה. תמורת הרכישה, הכוללת בנוסף לתחנות הכוח והציוד הנלווה בקומפלקס ממות’ גם זכויות לאדמות פדרליות בהיקף של למעלה מ- 10,000 אקר, שילמה החברה סכום של 72.5 מיליון דולר.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש