כלכלני לאומי מפרסמים סקירה שבועית על שוק ההון, ומציינים כי התשואות לאורך העקומים המרכזיים בחו"ל נמוכות מאוד, וצפויות לעלות בהדרגה. זאת, כתלות בהמשך השיפור בכלכלה הגלובלית, בדגש על כלכלת ארה"ב. לכן, מומלץ להימנע מאג"ח ממשלתיות של המדינות המפותחות המרכזיות (ארה"ב, גרמניה, יפן).

 

כלכלני לאומי ממליצים על חשיפה לאג"ח ממשלת ישראל בחלקו השקלי במח"מ של כ-5 שנים, גם לנוכח הציפיות שסביבת הריבית תשאר נמוכה בחודשים הקרובים. התשואות האפסיות במח"מ הקצר, אינן כדאיות להשקעה. מנגד, רמת מחירים גבוהה מאוד בחלק הארוך של העקומים, מגדילה את הסיכון בהחזקת פלח זה. באפיק הממשלתי הצמוד ניתן להאריך את המח"מ, כאשר ציפיות האינפלציה הנמוכות מקטינות את הסיכון לעליית תשואות בתרחיש של עלייה בקצב האינפלציה.

 

הרכיב המנייתי בתיק ההשקעות ממשיך להיות האפיק המועדף לנטילת סיכון, כאשר עיקר הסיכון להמלצה זו נובע מהתפתחויות שליליות בכלכלת אירופה. לאומי ממליצים על משקל יתר משמעותי למניות חו"ל, לנוכח חולשת הביקושים המקומיים בישראל. במניות חו"ל הם ממליצים על חשיפת שוק לארה"ב ולאירופה, חשיפת יתר לשווקים מתעוררים, וחשיפת חסר ליפן.

 

בחודשים האחרונים מורגשת עלייה מתונה במרווחים באפיק הקונצרני בישראל. פתיחת מרווחים זו תואמת את ההאטה בכלכלה הריאלית ועשויה להימשך בטווח הקצר גם על רקע היקפי גיוסים גבוהים באפיק. יחד עם זאת, העלייה במרווחים באפיק הקונצרני אינה זניחה ביחס לסביבת הריביות הנמוכה. עקב כך, כלכלני לאומי בצעו לאחרונה הגדלה מדודה של החשיפה לאפיק הקונצרני (והקטנה בחשיפה לאג"ח ממשלתי צמוד), בדגש על דירוגים איכותיים (A+ ומעלה) והטווח הבינוני. גם לאחר השינוי, החשיפה הרצויה לאפיק הקונצרני עודנה נמוכה יחסית.

 

באשר לאג"ח, לאומי ממליצים על החזקה מועטה של אג"ח קונצרני בחו"ל, תוך התרכזות בדירוגי ההשקעה הנמוכים, ומח"מ בינוני. פתיחת המרווחים באג"ח High Yield במח"מ קצר בארה"ב, מהווה להערכתם הזדמנות טקטית לפרק זמן קצר, ברמת סיכון גבוהה. זאת, בעיקר על רקע רמת הריביות הנמוכה, ותוך ציפיה ששיעור הכשלים בפלח זה לא יגדל באופן משמעותי בחודשים הקרובים.

 

בארה"ב, מרבית הנתונים שפורסמו השבוע הצביעו על המשך שיפור בכלכלה. סקר ה- ADP לתוספת המשרות בחודש אוקטובר היה חיובי ורשם עלייה גבוהה מהצפוי של 230 אלף משרות. סקר ה- ISM למגזר הייצור לחודש אוקטובר היה גבוה מהתחזיות. מנגד, סקר ה- ISM לסקטור הלא יצרני היה נמוך במעט מהציפיות. בשוק נרשמה עלייה קלה בתשואות אגרות החוב ל- 10 שנים לרמה של 2.33%.

 

בגרמניה, נרשמה השבוע ירידה קלה בתשואות הארוכות, ככל הנראה בהמתנה לפרסום החלטת הריבית היום.
בישראל נרשמה באפיק הממשלתי נטייה לירידות שערים. מדד אגרות החוב הממשלתיות הצמודות למדד ירד בכ- 0.55%, בעיקר בהשפעת אגרות החוב במח"מ בינוני וארוך. מדד אגרות החוב הממשלתיות השקליות בריבית קבועה נותר קרוב לרמתו מהשבוע שעבר.

 

כתוצאה, נרשמה ירידה קלה בציפיות האינפלציה הנגזרות משוק ההון לכל אורך העקום. הציפיות ל- 5 שנים ול- 10 שנים ירדו לרמה של כ- 1.45% ו- 1.90% בהתאמה. בנוסף, הציפיות לטווח של שנה הנגזרות מעסקאות OTC ירדו לרמה של 0.55% בלבד.

 

באפיק הקונצרני נרשמו השבוע עליות שערים בכל מדדי התל בונד תוך הצטמצמות ניכרת במרווחים ביחס לעקום הממשלתי. כך, במדד התל בונד 20 ו- 40 הצטמצמו המרווחים בכ- 12 נ.ב. ו- 17 נ.ב. בהתאמה. במדד התל בונד תשואות נרשמה הצטמצמות חדה יותר במרווח של כ- 26 נ.ב..

 

המסחר בשוקי המניות בעולם התנהל במגמה חיובית על רקע נתוני מאקרו חיוביים בארה"ב והודעת הבנק המרכזי ביפן על הרחבת תכנית רכישות האג"ח. מדד הניקיי עלה בכ-7.3%. מדד המניות העולמי עלה בכאחוז בסיכום שבועי.

 

שוק המניות בארה"ב נסחר בעליות שערים. בבחירות אמצע הקדנציה בארה"ב נראה כי הרפובליקנים יחזיקו בכ-52 מושבים לפחות מבין 100 מושבי הסנאט ויהפכו להיות הרוב בסנאט. כמו כן, צפויים הרפובליקנים להגדיל גם את הרוב בבית הנבחרים ולמפלגה יהיה רוב בשני בתי הקונגרס.

 

בארה"ב, פורסמו כאמור נתוני מאקרו חיוביים כאשר הנתונים הרשמיים בנוגע לשוק העבודה בחודש אוקטובר צפויים להתפרסם מחר. ההערכות הן כי בחודש זה נוספו כ- 222 אלף משרות חדשות בסקטור הפרטי וכי שיעור האבטלה נותר ללא שינוי ברמה של 5.9%.

 

מדד ה- Stoxx 600 האירופי רשם עלייה של כ- 2%. זאת, בין היתר על רקע הצהרת הבנק המרכזי כאמור, ועל אף נתוני מאקרו מאכזבים וביניהם מדד ה- PMI לסקטור הייצור, אשר ירד בחודש אוקטובר לרמה של 50.6 נק’.
בסין, רשם מדד המניות עלייה שבועית של כ- 1.5% (במונחי מטבע מקומי). השבוע פורסמו מספר נתוני מאקרו מאכזבים. מדד מנהלי הרכש לסקטור הייצור לחודש אוקטובר עמד על 50.8 נק’ לעומת צפי ל-51.2 נק’, ומדד מנהלי הרכש לסקטור השירותים הגיע לרמה הנמוכה מזה 9 חודשים. נתונים אלו תומכים בתמונה הכללית של האטה בכלכלת סין. עם זאת, המדדים בסין נסחרו בעליות שערים קלות.

 

השוק המקומי רשם השבוע עליות שערים – מדד המעו"ף עלה בכ-1.7%. בלט במיוחד סקטור הטכנולוגיה, שנסחר על רקע פרסום דו"חות כספיים בענף. מדד ת"א טכנולוגיה רשם עליות שערים, בהשפעת פרסום תוצאות נייס שהיו טובות מהצפוי. מנגד, בלטו מניות סרגון ואלוט תקשורת בירידות, לאחר פרסום דו"חות מאכזבים. סקטור הביומד המשיך להציג חולשה יחסית וגם סקטור האנרגיה בלט לשלילה.

 

שבוע האחרון התחזק הדולר מול כל המטבעות העיקריים. זאת על רקע נתוני מאקרו חיוביים מארה"ב וביניהם נתוני התמ"ג, מדד מנהלי הרכש של שיקאגו ומדד אמון הצרכנים שהיו טובים מהצפוי. הודעת הריבית באירופה לקראת סוף השבוע תרמה אף היא להתחזקות הדולר. האינדקס הדולרי (DXY) הוסיף כ-1.3%, האירו נחלש בכ-2% מול הדולר והשקל נחלש בכ-1% מול הדולר.

 

היין היפני בלט לשלילה לאחר שחל בו פיחות של כ-4.5% מול הדולר. שער היין נחלש לרמה הנמוכה מזה 7 שנים (114.5 יין לדולר), לאחר פרסום הודעת הבנק המרכזי ביפן על הרחבת תכנית רכישות האג"ח.

 

הריאל הברזילאי נחלש השבוע בשיעור חד של כ-4.4% מול דולר ארה"ב, לאחר הפרסום על העלייה בגירעון, והתגברות ההערכות להורדת דירוג המדינה ע"י סוכנויות הדירוג.

 

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש