טמפו משקאות מודיעה כי ב-21 באוקטובר הוגשה נגדה תביעה ובקשה לאישורה כתביעה ייצוגית, אשר נתקבלה במשרדי החברה היום (ה’).
התובע טוען כי רכש מארז של שישה בקבוקי בירה "היינקן" המיוצר ומשווק על ידה, כשנפח הבקבוקים שבמארז הינו 250 מ"ל. לטענת התובע, הוא הוטעה על ידי החברה, שכן עד לא מכבר שיווקה החברה מארז של שישה בקבוקי בירה בנפח של 330 מ"ל לבקבוק. התובע טוען, כי אמנם החברה משווקת את המארז החדש במחיר נמוך יותר מהמארז הישן, אך לא במלוא ערך ההפחתה של תכולת הבקבוק, ומבלי לציין כי חל שינוי בתכולה שמכיל כל בקבוק.
עקב כך, טוען התובע כי נגרמו לו ולאחרים הפסדים כספיים בגובה של 70 ש"ח בגין נזקים ישירים וכן 30 ש"ח בגין נזקים לא ממוניים. התובע מבקש לייצג את כלל רוכשי המארזים החדשים.
הסעדים המבוקשים על ידי התובע, הינם: 1. פיצוי בסך 6 מיליון ש"ח לכלל חברי הקבוצה אשר לטענתו נפגעה עקב מחדלי החברה 2. מתן כל הוראה המתחייבת בנסיבות העניין והמצויה בגדר סמכויות בית המשפט המחוזי.
מהחברה נמסר כי בשלב מוקדם זה, טרם ניתן להעריך את תוצאות התביעה ואת סיכויי הבקשה להכיר בה כתביעה ייצוגית.