הבורסה לניירות ערך בתל אביב מודיעה היום (ד’) על השקת שני פקודות קריטיות חדשות. בהתאם לסמכות הבורסה על פי סעיפים 46 ו-48 לחוק ניירות ערך, תובא לדירקטוריון הצעה לתקן סוגי פקודות חדשים את ההוראות בחלק השלישי לתקנון הבורסה ובהנחיות על פיו על מנת לשלב שני סוגי פקודות חדשים למסחר בניירות הערך.
במסגרת פעולות הבורסה לשכלול המסחר ועידוד הנזילות, תובא לדירקטוריון הבורסה הצעה להוספת שני סוגי פקודות חדשים למסחר בניירות ערך - מותנית שער (Stop Limit) ופקודות קרחון (Iceberg). בכך מיישרת הבורסה קו עם בורסות מובילות בחו"ל המציעות את שני סוגי הפקודות לסוחרים בהן.
ככל הידוע לסגל הבורסה, יש חברים המציעים ללקוחותיהם פקודות דומות לאלו. אותם חברים "מתרגמים" את סוגי הפקודות שהם מציעים ללקוחותיהם לסוגי הפקודות הקיימות בבורסה.
עם הוספת הפקודות החדשות תהיינה אלו זמינות לכלל הלקוחות של כל חברי הבורסה ובכל סוגי ניירות הערך, למעט בנגזרים.
בהוספת הפקודות החדשות, מיישמת הבורסה המלצה נוספת של הוועדה לשכלול המסחר ולעידוד הנזילות בבורסה (ועדת בן חורין). ככל שיהיה צורך בכך, תיבחן בעתיד האפשרות לשלב פקודות אלו גם בנגזרים.