יום המסחר הרביעי לשבוע זה בבורסה שבאחוזת בית מתנהל בשעות הצהריים בנטייה לירידות שערים, בעקבות חוזים עתידיים אדמדמים על ניו יורק, ומגמה מעורבת בשוקי אירופה בשעה זו. באסיה נרשמו הבוקר עליות שערים בהובלת הניקיי היפני.

 

בשוק המקומי, מניות הבנקים מרכזות עניין בהובלת לאומי, על רקע מגעים ראשוניים של הבנק להסדר עם הרשויות בארה"ב. המניות הדואליות במעו"ף חזרו עם פער ארביטראז’ ממוצע חיובי בשיעור של 0.44%, כאשר בין המניות ששבו חיוביות - פריון נטוורק למרות הדיווחים על קיצוצים בחברה, קומפיוג’ן וכיל, ומנגד קמטק וכן פייט חזרו שליליות. מחזור המסחר בת"א דליל, ועומד בצהריים על כ-333 מיליון ש"ח.

 

הבנקים לאומי  ופועלים מובילים את המחזורים בקרב מניות ת"א 100 בירידות. כמו כן, מככבות במחזורים גדולים יחסית המניות של מליסרון , טבע לקראת פרסום דוח החברה מחר בצהריים, בנק דיסקונט ובזק . ת"א 25 ות"א 100 

 

אי.די.בי פתוח מובילה את העליות במניות ת"א 100 ואחריה הבת דסק"ש, על רקע הדיווחים על המשך הקיצוצים בשופרסל. כמו כן עולות היום לייבפרסון , אלוט , איידיאיי ביטוח  ואלרון בהמשך להמלצה של בנק ירושלים על המניה במחיר יעד הגבוה ב-65% ממחיר השוק. לאומי מוביל את הירידות עקב המגעים בארה"ב להסדר, ובעקבותיו יורדות גם אלקו , מזרחי טפחות , מיטב דש , וילאר  ונכסים ובנין .

 

מחוץ לת"א 100, המניות של ביוקנסל , בי.אס.פי וביונדווקס מרכזות עניין בעליות בעקבות דיווחים חיוביים שפרסמו היום.

 

לאומי נמצא כאמור במגעים ראשוניים להסדר עם רשויות בארה”ב. מהבנק נמסר כי בימים אלה מתקיימים מגעים מול הרשות לשירותים פיננסים של מדינת ניו יורק בקשר עם הסדר בנוגע לפעילות לקוחות אמריקנים של הבנק, אך טרם ניתן להעריך אם יבשילו לכדי הסכם.

 

 אורמת תעשיות מודיעה היום בתגובה לדיוחים כי החברה בוחנת מיזוג עם הבת אורמת טכנולוגיות הנסחרת בניו יורק, בעקבותיו תימחק אורמת תעשיות. מההודעה שפרסמה החברה בבורסה עולה כי נבחן שינוי מבני הקבוצה, לפיו אורמת טכנולוגיות תרכוש את החזקותיהם של בעלי המניות בחברה בתמורה להקצאת מניות באורמת טכנולוגיות, לפי יחס החלפה שייקבע בין הצדדים.

 

אבוג’ן מודיעה על הרחבת תשתיותיה ופעילותה בתחום של הגנת הצומח. החברה השלימה בנייה של מעבדות ורכישת ציוד ייעודי לתמיכה במחקר ופיתוח של תוכניות מוצר המתמקדות במתן פתרונות למזיקים כגון פטריות, חרקים ועשבים. תחום הגנת הצומח הוא תחום צמיחה והתרחבות מרכזי עבור אבוג’ן, הכולל פיתוח של תכונות חדשות בצמחים וכן פתרונות אגרו-כימיים.

 

 אלביט מערכות תספק מערכות תקשורת לוויינית בתנועה לצבא קנדה. החוזה לאספקת מערכות ELSAT 2100 הינו בסכום שאינו מהותי לחברה, וייפרס על פני תקופה של 18 חודשים. במקביל, מידרוג אשררו היום דירוג Aa1 יציב לאג”ח א’ של החברה.

 

 נובה מדווחת על זינוק של 46% ברווח הנקי ל-3.3 מיליון דולר ברבעון השלישי. ההכנסות הרבעוניות של החברה עמדו על 27.4 מיליון דולר, גידול של 6% לעומת הכנסות של 25.8 מיליון ברבעון המקביל אשתקד.

 

 שופרסל מרכזת היום עניין על רקע המשך יישומה של תוכנית ההתייעלות בחברה. לפי דיווחים, מפטרת שופרסל בין היתר 100 עובדי מטה בחוזים אישיים.

 

חברות הביומד הפציצו היום במבול של הודעות: בי.אס.פי קיבלה אישור FDA לשיווק ומכירת ה-HyperQ Rest בארה”ב. המערכת שפיתחה החברה מסייעת לאבחון חולים הסובלים מכאבי חזה חריפים בחדר המיון, ומיועדת לשימוש בזמן בדיקת אק"ג במנוחה.

 

ביוקנסל קיבלה אישור FDA למתווי ניסויים קליניים שלב 3 ב-BC-819. הצלחתם של הניסויים - האחד בחולים שנכשלו בטיפול ראשוני ב-BCG, והשני בחולים עמידים לטיפול - תאפשר הגשה לאישור שיווק בארה"ב של התרופה המובילה המפותחת על ידי החברה.

 

 ביונדווקס קיבלה אישור מרשויות הפטנטים הן באיחוד האירופי והן ביפן עבור פטנט ממשפחת Multimeric Multi-Epitope Polypeptide Influenza Vaccines. מדובר במשפחת פטנטים לחיסונים נגד שפעת עבור בני אדם, ובאופן ספציפי חיסונים בעלי טווח פעולה רחב מבחינת יעילות ההגנה מפני זנים שונים של שפעת. החברה נמצאת בהליכי רישום לאישור הפטנט בברזיל, קנדה, הודו, ישראל וקוריאה.

 

 אינסוליין מדווחת על אישור רישום פטנטים בהודו. כמו כן, הודיעה החברה כי התקבלו בקשות מדגם מקבילות בסין וברוסיה.

 

יומיים לאחר שדיווחה על קבלת אישור פטנט להגנה על טכנולוגיית הליבה הייחודית של הוצאת הפילטר שפיתחה חברת הבת גרדיה מדיקל ביפן, מודיעה היום אליום מדיקל כי זכתה באישור פטנט דומה גם בסין. זה הפטנט הראשון שמאושר לגרדיה במדינה.

 

חברת מדיוי דיווחה אתמול על חתימת הסכם הבנות (MOU) עם חברת הבת בבעלות מלאה של ענקית המכשור הרפואי סינופארם, שבשליטת ממשלת סין והנחשבת לתאגיד המכשור הרפואי הגדול בסין, לקידום שיווק ומכירת מוצר ה-Laboraide של מדיוי בשוק הסיני. החברות יפעלו לחתימה על הסכם הפצה אסטרטגי מחייב בתוך שלושה חודשים מרגע קבלת האישור הרגולטורי למוצר, אשר יאפשר את שיווקו בשוק הלידות הסיני.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש