כן פייט ביופרמה מודיעה היום כי קיבלה אישור פטנט בארה"ב לתרופת ה-CF102 לטיפול בהתחדשות רקמת הכבד ותפקודו לאחר ניתוח או פגיעה כבדית משרד הפטנטים וסימני המסחר האמריקאי. מספר הפטנט שהונפק הוא # 8,846,635 וכותרתו: “Method for inducing hepatocyte proliferation and uses thereof", הינו החשוב במשפחת פטנטים לטיפול בהתחדשות הכבד.

 

הפטנט מכסה את תרופת המחקר של כן-פייט, CF102 בטיפול בתפקוד הכבד בעקבות פגיעה כבדית כגון כריתה (ניתוח). CF102 נכנסת כעת לשלב II בניסויים קליניים לטיפול בסרטן ראשוני של הכבד בארה"ב, אירופה וישראל. ה- FDA האמריקאי נתן מעמד של תרופת יתום ל- CF102 של כן-פייט להתוויה זו ומשרד הבריאות הישראלי אישר את CF102 כטיפול חמלה בסרטן הכבד.

 

"בעוד שמחקרינו הקליניים מעריכים את הפוטנציאל של CF102 לטיפול בסרטן הכבד, אנו מלאי עידוד מתוצאות המחקרים הפרה-קליניים שלנו המוכיחים שתרופת ה- CF102 עשויה לעזור לחידוש רקמת הכבד ותפקודו לאחר כריתה חלקית או פגיעה בכבד מסוג אחר", אמרה מנכ"לית כן-פייט, פרופ’ פנינה פישמן. "מאחר וכריתת הכבד נעשית במספר התוויות כולל הסרת גידולים סרטניים, כמו גם מחלות אחרות של הכבד, ה-CF102 מציעה יתרונות חשובים לאוכלוסיית חולים זו, ועשויה להוות פתרון כולל ומקיף לטיפול ושיקום הכבד".

 

במחקרים פרה-קליניים, CF102 גרם להתרבות הפטוציטים בעקבות כריתה (ניתוח), העלה את משקל הכבד והפחית רמות גבוהות של אנזימי כבד בנסיוב, תוצאה המשקפת שיפור בתפקודי כבד.

 

פרוטפוליו הקניין הרוחני של כן-פייט מורכב מ- 150 פטנטים שאושרו או שממתינים לאישור ברחבי העולם.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 3
    כן פייט

    גם לדעתי החברה בסופו של דבר תתן את התשואה שלה.מחיר האמיתי שלה לע"ד הוא בסבובות 3000אגורות לפחות כבר כעת!

    • בום
    • 30/09/2014 18:36
  • 2
    ריצה קלה .

    נ.ב . בקרוב לדעתי תיתצטרכו לרוץ אחרי מזור. הכונה למי שאין לו אותה. חחחחחחחחחח

    • זאביק השועל
    • 30/09/2014 14:53
  • 1
    כן פייט הגדולה

    מי שלא הבין אותי . כן פייט ביופרמה היא החברה האמיתית לדעתי מכל יתר חברות הביומד . והרצינית ביותר . בשורותיה נימצאים מיטב המוחות כולל נובליסטים. . ועכשיו רוצו רוצו גוצו אחריה. אבל מי שהבין אותח בעבר עוד כשכתבתי בפורום לא צריך לרוץ אחריה כי יש לו אותה . חחחחחחח נ.ב . הכי אוהב בעולם את אמיש החמודה הזאת . וחוץ מיזה יש לה מוח אנליטי חריף . חריף הכונה לדוגמא במטפורה . שפו למשקיעים באשר הם אם מרוויחים ואם מופסדים . רק על עצם היותם משקיעים.

    • זאביק השועל
    • 30/09/2014 14:49