המסחר בתל אביב ייפתח היום על רקע הנעילה האדומה אמש בוול סטריט על רקע המתחים הגיאופוליטיים בהונג קונג, שהובילו לסגירה שלילית מוקדם יותר גם בבורסות אירופה ולירידות קלות אצלנו. בבורסות אסיה נרשמת הבוקר נטייה לירידות, עם ירידות של למעלה מאחוז בהונג קונג וגם בטוקיו, שם צפויות בקרוב החלטות מס קריטיות. עם זאת, החוזים העתידיים על אירופה ירקרקים והחוזים בניו יורק יציבים.

 

ההשפעה התיאורטית של פערי הארביטראז’ על מדד המעו"ף שולית, כאשר סיליקום, אופקו וקמהדע צפויות לעלות, ואילו מזור, טאואר  טבע  ופריגו צפויות לפתוח בירידות עקב פערי ארביטראז’ שליליים. גם מניות לוויתן במוקד, לאור הדיווח כי קצב הפקת הגז מהמאגר יוכל להגיע ל-16 BCM לשנה, 60% יותר מ"תמר".

 

אמש נרשמו כאמור ירידות שערים בניו יורק: מדד ה-S&P ירד ב-0.25% ל-1,977.83, מדד הנאסדק ירד ב-0.14% ל-4,505.85 ומדד הדאו ירד ב-0.25% ל-17,071.28. הפגנות סוערות של מפגינים פרו-דמוקרטים בהונג-קונג הן שהכבידו על השווקים. ההפגנות החלו ביום ו’ האחרון, בתגובה לסירוב הממשל בסין לשנות את חוק הבחירות ולאפשר בחירה חופשית לממשלה ללא סינון של המועמדים. המושל בהונג קונג, צ’יי ליאונג, הגדיר את המחאות בלתי חוקיות והודיע כי הבחירות המתוכננות להיערך בשנת 2017 ייערכו כמתוכנן וללא כל שינויים. לפי דיווחים הבוקר, המחאות הולכות וגדלות.

 

רציו חיפושי נפט הודיעה אמש על תוצאות המכרז המוסדי שערכה אתמול: השותפות קיבלה התחייבויות מוקדמות ממסווגים בסך של כ-256 מיליון ש"ח. בסך הכל הוגשו הזמנות המשקפות ביקושים בסך כולל של 510 מיליון ש"ח.

 

 קמהדע דיווחה אתמול על הרחבה שניה להסכם של החברה עם Baxter, במסגרתו תרשום קמהדע תוספת הכנסות של עד 26 מיליון דולר. החברה מצפה כעת למינימום הכנסות כולל של כ-191 מיליון דולר מתרופת הגלאסיה במסגרת ההסכם המורחב החל מסוף 2010 ועד לסוף 2017, במקום סך של כ-165 מיליון עליו סוכם בהרחבה הראשונה.

 

 פריגו נכנסת לתחום בריאות האישה: החברה רכשה מלומארה האמריקנית פורטפוליו מוצרים בכ-82 מיליון דולר. תיק המוצרים הנרכש הניב למעלה מ-15 מיליון דולר בהכנסות נטו במהלך 12 החודשים שהסתיימו ב-31 במרס 2014. במקביל, הודיעה פריגו על העברת נכסים פרה-קליניים לחברת אימאגו פארמה.

 

חברת פרוטליקס מינתה אתמול את משה מנור כנשיא ומנכ"ל החברה. מנור יכנס לתפקיד עם פרישתו של ד"ר דוד אביעזר ב-2 בנובמבר 2014. מנור כיהן במספר תפקידי ניהול בכירים בחברת טבע בשנים 1984 עד 2012, בהם סגן נשיא בכיר בטבע ונשיא טבע אסיה והפסיפיק.

 

 בריינסוויי הודיעה אתמול כי סיפקה לראשונה מערכות Deep TMS של החברה שהוזמנו מבתי חולים בבריטניה ובדרום אפריקה לצורך שימוש קליני, זאת בהתאם לאישור CE שניתן לשימוש במערכות להתוויות המאושרות על פיו.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש