יום המסחר בבורסה בתל אביב מתנהל בשעות הצהריים בעליות שערים, על רקע המגמה החיובית בשעה זו באירופה ונטייה לעליות הבוקר באסיה, בהמשך לנעילה הירוקה אמש בוול סטריט על רקע פגישת ועדת השוק הפתוח של הבנק הפדראלי האמריקני שיצאה אתמול לדרך ותסתיים היום. גם משאל העם בסקוטלנד בנוגע להיפרדות מהממלכה המאוחדת שייערך מחר (ה’) מעורר מתח ועניין בשוקי העולם. ההשפעה התיאורטית של המניות הדואליות על המעו"ף שולית, והחוזים על ניו יורק יציבים כרגע.
בבורסה שבאחוזת בית, כיל ממשיכה לרכז עניין לקראת הרישום הכפול בוול סטריט, כשברקע הדיווח מבלומברג כי ייתכן שהצעד יוביל למחיקתה מהמסחר בת"א. פריון בולטת על רקע הדיווחים כי חברה אמריקנית שוקלת לרכוש את החברה בלמעלה מ-500 מיליון דולר. פלוריסטם שהודיעה אתמול כי בוחנת כניסה לשוק היפני ממשיכה לככב. מחזור המסחר בת"א עומד בשעות הצהריים על כ-525 מיליון ש"ח.
בנק פועלים מוביל את המחזורים בקרב מניות ת"א 100 ואחריו קב’ דלק על רקע החלטת מועצת הנפט בנוגע למאגרי "תנין" ו"כריש", בנק לאומי , כיל לקראת ההנפקה בוול סטריט, טבע ובזק בתגובה להמלצת קנייה מ-UBS שהעלו אתמול את מחיר היעד למניה. ת"א 25 ות"א 100
פריון מובילה את העליות בקרב מניות ת"א 100 בעקבות הדיווחים על מגעים למכירתה, ואחריה עולות גילת , פלוריסטם שבוחנת הזדמנויות בשוק היפני, איזיצ’יפ , נצבא ואבוג’ן. פרוטליקס מובילה את הירידות, ואחריה חלל תקשורת שהודיעה לאחרונה על מספר עסקאות, אבגול , קרור , קמהדע וביג .
מחוץ לת"א 100, זד.בי.איי ממשיכה לרכז את עניין המשקיעים בעליות, בתגובה להסכם בלעדי של היירקס עם חברת יישום. ITGI צונחת בהמשך להנפקה לציבור בה גייסה 2 מיליון שקל. הדסית ביו נסחרת בעליות חדות על רקע הודעת חברה מוחזקת על הצלחה בניסויים פרה-קליניים.
כאמור, עיני המשקיעים נשואות לפגישה של ועדת השוק הפתוח של הבנק הפדרלי שהחלה אתמול ותימשך גם היום. הועדה עשויה לגרום להבנה ברורה כי הבנק המרכזי של ארה"ב עשוי להעלות את הריבית מוקדם מהצפוי. רבים חוששים כי קובעי מדיניות עשויים להעלות את הריבית כבר במחצית השנייה של השנה. סקר מנהלי הקרנות של מריל לינץ’ לחודש ספטמבר שפורסם אתמול מצא כי המשקיעים משוכנעים שהבנק המרכזי של ארה"ב יעלה את הריבית באביב 2015.
לאומי מורידים היום את תחזיות הצמיחה לשנים 2014 ו-2015. תחזית הצמיחה של המשק ל-2014 עודכנה שוב מטה מ-2.7% בחודש יולי ל-2.2%. הכלכלנים צופים השפעות שליליות של המצב הביטחוני על הפעילות גם ב-2015, ובהתאם התחזית עודכנה מ-3.8% ל-3.6%. כמו כן, צופים בלאומי העלאת ריבית ברבעון השני של 2015, בתוואי "מתון והדרגתי", ובהתאם למספר תנאים.
חברת המדיה והאינטרנט המבוססת בניו יורק, IAC/Interactive, הציעה לקנות את פריון נטוורק הישראלית. לפי דיווחים,IAC הציעה למעלה מ-500 מיליון דולר לפריון, שהטכנולוגיה שלה מסייעת למפתחים להפיץ יישומים ולעשות מהם כסף באמצעות פרסום. גורם רשמי בפריון אמר לרויטרס כי החברה לא מגיבה על הדיווח. בכירים מ-IAC לא היו זמינים לתגובה מיידית.
הרישום הכפול בשבוע הבא של חברת כיל בניו יורק עשוי לפתוח את הדלת ליצרנית הדשנים למחיקת מניותיה מהבורסה בתל אביב, צעד שעשוי לתת לחברה יתרון חדש במאבקה נגד העלאות מס ממשלה בישראל. כך אומרת שושנה סולומון מסוכנות בלומברג. לדבריה, החברה עשויה לנצל את הרישום הכפול בוול סטריט על מנת ללחוץ על המדינה להקל בדרישות הרגולטוריות ממנה - ולא היא תמחק את מנייתה.
פלוריסטם הודיעה אתמול כי היא בוחנת הזדמנויות אסטרטגיות שונות לפיתוח ומסחור מוצרים מתאי גזע מהשלייה (PLX) בשוק היפני. שינויי חקיקה ביפן בכל הנוגע לתחום הרפואי המשקמת ולתחום הטיפול התאי בפרט מצביעים על כך שהמדינה עשויה להציע את המסלול המהיר ביותר למסחור טיפולים והגעה לשוק עם מוצרים. כחלק מהתוכנית לפריצה ביפן, בכירי החברה הציגו בפני מנהלים בחברות פארמה מקומיות וקיימו סדרת פגישות במטרה לבחון את הפוטנציאל לשיתופי פעולה אסטרטגיים.
מועצת הנפט של משרד האנרגיה אישרה אתמול לשנות את גבולות מאגרי הגז ”תנין” ו”כריש”. כמו כן, הומלץ על אישור מתן רישיון חדש לתקופה של עד 5 חודשים ברישיון "חלץ-כוכב", ועל הוספת שטחים לרישיון "מגידו-יזרעאל".