מצטרפת חדשה לבורסה בת"א: "הזדמנות ישראלית" - שותפות חיפושי הגז והנפט של רוני הלמן ואורי אלדובי תחל להיסחר מחר (יום ד’) בבורסה לני"ע בת"א. במסגרת זו יחלו להיסחר יחידות ההשתתפות ו – 4 סדרות של כתבי אופציה. שם ני"ע הערך שיסחר הוא "הזדמנות יהש" וסימולו יהיה "הזיש". כעושה שוק בניירות הערך של "הזדמנות ישראלית" בחרה החברה בכלל פיננסים. כלל פיננסים יפעל כעושה שוק מיומו הראשון של המסחר.
כזכור, במכרז הציבורי של "הזדמנות ישראלית-מקורות אנרגיה" שנערך ביום חמישי האחרון נרשמו ביקושי שיא של כ- 189 מליון ₪. על פי הנתונים, מחיר האגד נקבע על 100 ₪ - כפול ממחיר המינימום אותו ביקשה שותפות הנפט החדשה. בהנפקה נרשמו ביקושי יתר של יותר מפי 3.5 מ-50 מליון השקלים אותה ביקשה השותפות לגייס. בעקבות ביקושי היתר הוקצו, במסגרת ההנפקה, 74,485 אגדים נוספים בשווי כספי של 7,448,500 שקלים.
השותפות החדשה "הזדמנות ישראלית - מקורות אנרגיה" הוקמה בפברואר 2010 והשותף הכללי בה הוא הזדמנות ישראלית – חיפושי נפט וגז בע"מ. על פי התשקיף, השותפות המוגבלת התקשרה בהסכם לרכישת 10% מזכויות ההשתתפות בשטח ההיתר המוקדם 202/גל ובהסכם לרכישת 10% מזכויות ההשתתפות בשטח הרישיון 320/שרית,. בהמשך תפעל השותפות המוגבלת לקבל זכויות השתתפות בהיתרים וברישיונות נוספים.
במסגרת ההנפקה הציעה השותפות בדרך של הצעה אחידה, קרי מכרז על מחיר האגד, 1 מיליון אגדים המורכבים מניירות הערך הבאים: 250 יחידות במחיר של 0.2 ₪ ליחידה, 125 כתבי אופציה (סדרה 1) ללא תמורה, 250 כתבי אופציה (סדרה 2) ללא תמורה, 375 כתבי אופציה (סדרה 3) ללא תמורה ו- 500 כתבי אופציה (סדרה 4), גם הם ללא תמורה. מחיר המינימום של כל אגד נקבע על 50 שקלים ולפיו השותפות אמורה הייתה לגייס סך מינימאלי של 50 מיליון ₪.
חברי ההנהלה בשותף הכללי הינם: רוני הלמן יו"ר הדירקטוריון ואורי אלדובי, דירקטור, ולהם ניסיון של למעלה מ- 20 שנה בשוק ההון ובתחום החיסכון לטווח ארוך. כמנכ"ל השותף הכללי מונה אייל שוקר הנהנה מניסיון וידע מקצועי בתחום חיפושי הנפט והגז בישראל אשר הובילו, בין היתר, להשקעות פיננסיות מוצלחות של קבוצת הלמן אלדובי בתחום.