קרן ויולה קרדיט מקבוצת ויולה תעמיד הלוואה בהיקף כולל של כ- 26 מיליון דולר לטובת עוזי כץ, מייסד ומנכ"ל חברת טליט תקשורת, על מנת לאפשר לו להגדיל את אחזקותיו בחברה כחלק מעסקת "Management Buyout".

 

כץ מחזיק ערב העסקה ב- 50% ממניות חברת בוסט (Boostt) המחזיקה בכ- 14% ממניות טליט. במסגרת העסקה, ירכוש כץ מידי שותפיו את אחזקותיהם ב- Boostt, ויחזיק ב- 100% ממניות Boostt. מדובר בעסקה מורכבת וייחודית, אשר לאחריה ישלוט כץ, יחד עם אחזקות נוספות שיש לו בטליט באופן אישי, בכ- 20% ממניות החברה.

 

המחיר האפקטיבי למנייה אותו ישלם כץ, יעמוד על כ- 280 פני למניה. מחיר זה כולל, בין השאר, את הוצאות הריבית בתקופת ההלוואה, עלות מניות ה- Equity Kicker לויולה והוצאות העסקה.

 

טליט (Telit) הינה חברה גלובלית המפתחת ומפיצה פתרונות תקשורת אלחוטית בין מכשירים (M2M), הנסחרת בבורסת ה-AIM באנגליה בשווי שוק של כ- 400 מיליון דולר. טליט מספקת מוצרים, שירותים ומתקנים המחברים ארגונים ל- “Internet of Things” (IoT) ומאפשרת להם לאסוף, לעבד ולהגיב באופן אלחוטי לנתונים המגיעים מהתקנים מחוברים וכך ליצור התייעלות, הכנסות ויתרונות נוספים. לטליט כ- 5,000 לקוחות ברחבי העולם בתחומי פעילות רבים ומגוונים ביניהם עולם הרכב, אנרגיה, בטחון, רפואה ועוד.

 

עוזי כץ, מייסד ומנכ"ל טליט אמר: "הגדלת אחזקותיי בחברה משקפת את האמון הרב שלי בחברה וביכולת ההנהלה להמשיך את מגמת הצמיחה המאפיינת אותה מאז הקמתה ואף להגבירה, תוך כדי הרחבת אחיזתה בשווקים: Industrial, Internet ו- Automotive & Platform as a Service (PaaS).

 

"החברה הציגה בשנים האחרונות צמיחה ושיפור מתמיד בשורות התחתונות תוך הצגת איתנות פיננסית מרשימה ובטוחני כי נמשיך בדרך זו גם בעתיד. ברצוני להודות לויולה ולצוות המקצועי על היצירתיות והמקצועיות בביצוע עסקה מורכבת זו ועל האמון של הקרן בטליט ובהנהלתה".

 

תימור ארבל-סדרס, שקודמה לאחרונה לשותפה בויולה קרדיט, הוסיפה: "אנחנו שמחים מאוד להשלים עסקה ייחודית זאת, עם מייסד ומנכ"ל חברת טליט, חברה מובילה וצומחת שנחשבת למעט אנונימית בתעשיית היי טק בישראל, אך חולשת על נתח מרשים של כ 30% בשוק התקשורת בין מכשירים (M2M). החברה ממוצבת באופן אופטימלי ליהנות מהצמיחה המשמעותית הצפויה בשוק זה בשנים הקרובות. טליט היא חברה יוצאת דופן מבחינה ניהולית ועסקית, ואנו שמחים לשתף פעולה עם הנהלתה”.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש