חברת דרבן השקעות בע"מ מדווחת היום על תוצאותיה הכספיות לרבעון הראשון לשנת 2014, מהן עולה כי הרווח הנקי בתקופת הדו"ח שהסתיימה ב-31 למארס 2014 הסתכם בכ-36 מיליון ₪ לעומת הפסד נקי של כ-11 מיליון ₪ בתקופה המקבילה אשתקד. עיקר הגידול ברווח נבע משערוך נכסים בהיקף של כ-45 מיליון ש"ח וקיטון של כ- 17 מיליון ₪ בהוצאות המימון של החברה.
בנוסף, הושלמה העסקה לרכישת 50% מזכויות בנכס מקרקעין בפ"ת. בעקבות הרכישה החברה רשמה בדוחותיה הכספיים רווח משערוך הנכס בסך של כ-40 מיליון ₪. אכלוס הנכס צפוי במהלך הרבעון השני בשטח כולל של כ-21 אלפי מ"ר. אומדן החברה לתוספת הכנסות שנתיות שינבעו מכניסת הדייר ומרכישת חלק השותף בנכס, הינו בסך של כ-24 מיליון ₪.
הרווח הגולמי מנדל"ן להשקעה (NOI) בשלושת החודשים שהסתיימו ב-31 למארס 2014 הסתכם בכ- 47 מיליון ₪ לעומת כ- 45 מיליון ₪ בתקופה המקבילה אשתקד.
סך הכנסות החברה מהשכרת מבנים וניהולם בתקופת הדו"ח הסתכמו לכ-69 מיליון ₪ לעומת כ- 67 מיליון ₪ בתקופה המקבילה אשתקד.
הרווח מפעולות רגילות של החברה בתקופת הדו"ח הסתכם לסך של כ-75 מיליון ₪ לעומת כ-25 מיליון ₪ בתקופה המקבילה אשתקד. הגידול ברווח מפעולות רגילות נובע בעיקר מעלייה בשווי הוגן של נדל"ן להשקעה בסך כ-45 מיליון ₪ לעומת ירידה של כ-3 מיליון ₪ בתקופה המקבילה אשתקד ומעלייה ברווח הגולמי בסך של כ-2 מיליון ₪ לעומת התקופה המקבילה אשתקד.
ההון העצמי המיוחס לבעלי המניות של החברה לימים 31.3.14 ו- 31.12.13 הסתכם לסך של כ-1,311 מיליון ₪ ו- 1,280 מיליון ₪ בהתאמה.
בתקופת הדו"ח הושלמו עסקאות מכירת שני נכסים של החברה בגרמניה, בגינן התקבלו מזומנים נטו (לפני הוצאות מס) בסך של כ- 41 מיליון ₪.
לאחר תקופת הדו"ח, מוסד פיננסי העמיד לחברה הלוואה ראשונה בסך 175 מיליון ₪ מתוך שתי הלוואות בסך כולל של 235 מיליון ₪.
דודו זבידה, מנכ"ל דרבן אמר היום: "במהלך הרבעון הראשון לשנת 2014, המשיכה החברה במגמה של ירידה עקבית ביחס בין החוב הפיננסי נטו ל- Net Cap. כמו כן, במהלך השנה האחרונה, קטן משמעותית היקף החובות של החברה, וכתוצאה מכך, קטנו הוצאות המימון הריאליות של החברה. בנוסף, אנו צופים בהמשך השנה עלייה נוספת בהכנסות משכר דירה וברווח הגולמי, כתוצאה מפעולות שנקטה החברה לחיזוק ולהשבחת נכסים קיימים. תוצאות הרבעון קוצרות את פירות יישום האסטרטגיה שהובלנו בשנים האחרונות".