אפריקה ישראל תעשיות, זרוע התעשייה של קבוצת אפריקה ישראל, מדווחת היום על תוצאותיה הכספיות לרבעון הראשון לשנת 2014.

 

מחזור המכירות של הקבוצה ברבעון הסתכם בכ-511 מיליון ₪ לעומת כ- 501.1 מיליון ₪ ברבעון המקביל אשתקד. הגידול במכירות נובע מגידול של כ- 9% במחזור המכירות בתחום עיצוב הבית אשר נובע בעיקר מצמיחה בפעילויות שנרכשו בשנים האחרונות ותרומתם לתוצאות, יחד עם גידול בהיקף היצוא. מחזור המכירות גדל על אף מחירי מכירה ממוצעים נמוכים יותר בתחום הפלדה בהשוואה לתקופה מקבילה אשתקד, אשר הקטינו את מחזור המכירות של תחום הפלדה.

 

הרווח הגולמי גדל ברבעון בכ-10% והסתכם בכ-125.9 מיליון ₪ (שיעור של כ- 24.6% מהמכירות) בהשוואה לרווח גולמי של כ- 114.8 מיליון ₪ (שיעור של כ- 22.9% מהמכירות) ברבעון המקביל אשתקד. המשך מגמת הצמיחה ברווח הגולמי ובשיעור הרווחיות נובע מגידול ברווח הגולמי של תחום הפלדה הודות להגדלת הכמויות הנמכרות ולהמשך התייעלות ושיפור תהליכים בתחום זה, תוך שימת דגש לבחירת תמהיל מוצרים, וכן מגידול במחזור המכירות בתחום עיצוב הבית.

 

הרווח התפעולי ברבעון גדל בכ-13% והסתכם בכ-28.4 מיליון ₪ לעומת רווח של כ- 25.1 מיליון ₪ ברבעון המקביל אשתקד. הגידול ברווח התפעולי הושג למרות גידול בהוצאות מכירה ושיווק בתחום עיצוב הבית.

 

הרווח הנקי צמח ברבעון בכ-22% והסתכם בכ-7.6 מיליון ₪ לעומת כ-6.2 מיליון ₪ ברבעון המקביל אשתקד.

 

ההון העצמי המיוחס לבעלים עלה והסתכם ביום 31 במרץ 2014 לכ-461 מיליון ₪ לעומת כ-459 מיליון ₪ ליום 31 בדצמבר 2013.

 

תזרים המזומנים מפעילות שוטפת הסתכם ברבעון בכ-52 מיליון ₪.

 

אבי מוטולה, מנכ"ל אפריקה תעשיות: "אנו שמחים לסכם רבעון טוב נוסף עבור החברה, אשר ממשיך את המגמה החיובית של הרבעונים האחרונים בהם הצגנו באופן עקבי שיפור בתוצאות, בפרמטרים התפעוליים ובכל מדדי הרווחיות. המאמצים הרבים שהשקענו בשנה האחרונה בשיפור תהליכים, התייעלות והטמעה מוצלחת של הרכישות אותן ביצענו בשנים האחרונות טרם באים לידי ביטוי בתוצאות בצורה מלאה ולמרות זאת, אנו ממשיכים להציג צמיחה מרשימה בפעילות וברווחיות.

 

"המפעל החדש של נגב בירוחם עובד ונמצא בתהליכי הרצה מתקדמים ואנו נרגשים מאד לראות כיצד הוא מתחיל לתרום לפעילות החברה, כרגע באופן חלקי וביתר שאת בהמשך השנה עם האצת פעילותו. אנו רואים בעובדה שאנו צומחים בעקביות, גם בתקופה של השקעות גדולות ואתגרים תפעוליים, עדות מוחשית לפוטנציאל הגדול הטמון בפעילותנו ומאמינים שנקצור את פירות השקעותינו כבר בשנים הקרובות".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש