בנק מזרחי מפרסם הבוקר את תוצאות הרבעון הראשון המצביעות על ירידה ברווחים. הרווח הנקי ברבעון הראשון: 264 מיליון ₪ לעומת 280 מיליון ₪ ברבעון המקביל אשתקד, קיטון של 5.7% סך כל המאזן לסוף הרבעון: כ-184.7 מיליארד ₪, גידול של 11.6% בהשוואה ל-31.3.2013.

 

האשראי לציבור לסוף הרבעון: כ-141 מיליארד ₪ גידול של 8.1% בהשוואה ל-31.3.2013. פיקדונות הציבור לסוף הרבעון: 145.7 מיליארד ₪ גידול של 12.0% בהשוואה ל-31.3.2013. הרווח הנקי ברבעון הראשון: 264 מיליון ₪ לעומת 280 מיליון ₪ ברבעון המקביל אשתקד קיטון של 5.7%. התשואה על ההון העצמי: 11.0% יחס הון רובד 1 לרכיבי סיכון: *8.87% תוך גידול של כ-11.2% בהון לכ-10.1 מיליארד ₪

 

על רקע הפעילות הממותנת של המשק והירידה בביקוש לאשראי עסקי, ממשיך מזרחי-טפחות להרחיב את תחום הבנקאות הקמעונאית, המתמקדת בפעילות מול משקי הבית ומגזר העסקים הקטנים, המתאפיינים בפיזור נרחב ובתחומי עשייה מגוונים.

 

האשראי הקמעונאי, כולל הלוואות לדיור, הגיע ברבעון הראשון של השנה לכ-113.2 מיליארד ₪ בהשוואה ל-102.4 מיליארד ₪ ברבעון המקביל אשתקד - גידול של 10.5%, שמגיע משלושת ה"מרכיבים" של הבנקאות הקמעונאית: משקי בית, משכנתאות ועסקים קטנים.

 

הגידול בהיקף הפעילות בבנקאות הקמעונאית בא לביטוי גם בתחום הפיקדונות: היקף הפיקדונות במגזר משקי הבית עמד בסוף הרבעון הראשון על למעלה מ-61 מיליארד ₪ - עליה של קרוב ל-4% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד. במגזר העסקים הקטנים הגיע סך הפיקדונות ברבעון הראשון לכ-9.8 מיליארד ₪ - זינוק של 16.9% לעומת הרבעון הראשון של 2013.

 

שליטה הדוקה בכל סעיפי ההוצאה: לצד המשך הגידול בנתחי השוק שלו, באשראי ובפיקדונות, מפגין מזרחי-טפחות שליטה הדוקה בתחום ההוצאות, מתחת לתוואי שנקבע בתוכנית האסטרטגית של הבנק.

 

כך, בין השאר, הסתכמו ההוצאות התפעוליות והאחרות ברבעון הראשון של 2014 ב-727 מיליון ₪, לעומת 717 מיליון ₪ ברבעון המקביל ב-2013 – עליה של 1.4% בלבד.

 

הוצאות השכר ברבעון הראשון של השנה הגיעו ל-456 מיליון ₪ בהשוואה ל-445 מיליון ₪ ברבעון המקביל אשתקד – גידול מתון של 2.5%.

 

הרחבה וגיוון של מקורות הבנק : האמון הרב ממנו נהנה מזרחי-טפחות בשוק ההון מאפשר לו גישה נוחה וזמינה למקורות כספיים ארוכי טווח, למימון מגוון השימושים והצרכים המימוניים של הבנק.

 

בחודש ינואר האחרון ביצע הבנק הנפקה של אגרות חוב בשתי סדרות, באמצעות חברת מזרחי-טפחות הנפקות – חברה-בת של הבנק.

 

בהנפקה גויס סכום של כ-1.7 מיליארד ₪ בריביות אטרקטיביות, תוך ניצול תנאי השוק ורמת הביקושים הגבוהה שאפיינה את ההנפקות.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש