במחלקת המחקר של FXCM ישראל מציינים הבוקר: "הדולר-שקל נסחר יום נוסף כמעט ללא שינוי, בטווח שבין 3.45-3.46. שער החליפין ממשיך להתייצב לאחר השבירה מטה לשפל חדש בשבוע שעבר. כרגע קשה להעריך האם ההתייצבות הזו תוביל לתיקון בהיקף כלשהו כלפי מעלה. ואולם, בטווח הארוך יותר, המגמה היא יורדת והצמד צפוי במוקדם או במאוחר לצנוח לרמות שפל חדשות.
בעולם, הדולר מתחזק עד כה השבוע, כאשר מדד הדולר העפיל אמש מעל רף 80. ואולם, התחזקותו של הדולר נרשמת בעיקר למול המטבעות האירופיים, האירו והשטרלינג, ונובעת מחולשתם של המטבעות האירופיים על רקע ספקולציות לגבי המדיניות העתידית של הבנק של אירופה והבנק של בריטניה.
בתוך כך, דווקא המגמה בשוק האג"ח הממשלתי בארצות הברית עשויה לרמז על חולשה של הדולר, כאשר התשואה על אג"ח של ממשלת ארצות הברית ל-10 שנים נמצאת ברמה הנמוכה ביותר מאז חודש אוקטובר 2013 ומתקרבת לרף 2.5%. למרות הגבהים בשוק המניות, הירידה בתשואה על האג"ח מלמדת על סימני שאלה בקרב המשקיעים כלפי קצב התאוששות הכלכלה האמריקנית והמדיניות העתידית של הבנק המרכזי".