האם בעלי הבית החדשים באי.די.בי מוטי בן משה ואדוארדו אלשטיין עומדים בפני עסקת ענק ראשונה מבחינתם בשוק ההון הישראלי? ל"גלובס" נודע כי צמד בעלי השליטה קיבלו הצעה מקרן אמריקנית למכור את הנדל"ן של חברת שופרסל שבשליטת קונצרן אי.די.בי תמורת כ-2 מיליארד שקל. המתווך בעסקה זו הינו מגדל חיתום.

 

‏לאחר קבלת ההצעה, נתונה כרגע ההחלטה על המכירה בידיהם של אלשטיין ובן משה. אם ייענו בחיוב להצעה, ההערכה כי הקרן האמריקנית מעוניינת להוציא את העסקה לפועל תוך חודשים ספורים.

 

‏באפריל 2013 השלימה שופרסל את מהלך פיצול נכסי הנדל"ן שלה לחברה בת (שופרסל נדל"ן). במסגרת מהלך זה העבירה רשת המזון לידי החברה הבת 68 סניפים בשווי של כ-1.7 מיליארד שקל, שהיו רשומים בדוחותיה בעלות מופחתת של כ-1 מיליארד שקל. ‏בנוסף, הועברו לשופרסל נדל"ן 16 נכסים להשקעה בהם מחזיקה הרשת, בשווי של כ-380 מיליון שקל, ו-5 סניפים בהקמה בעלות של כ-46 מיליון שקל.

 

‏‏רוב הסניפים הושכרו מחדש לחברה האם - שופרסל לתקופה ארוכה של 12 שנים, עם שתי אופציות להארכה. סניפים בודדים הושכרו ל-5 שנים, עם 4 אופציות להארכה. ‏בשופרסל הסבירו אז כי "מטרת הפיצול הינה מיקוד ניהול, פיתוח והשבחת הנדל"ן כתחום עסקים נוסף בחברה, והצפת ערך לחברה ולבעלי מניותיה".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 5
    משמעות למשקיעי אגח דסקש פיתוח ואחזק

    לא יודע אם יהיה רווח הון. זה בעיקר הפיכת נדל"ן למזומן שבטח יעלה למעלה כדיבידנד. וזה מעולה לבעלי האגח של דסק"ש. ואולי ישאר משהו גם להעלות הלאה דיבידנד לפיתוח - שזה מעולה לבעלי אגח פיתוח. ואם ישאר עוד קצת - זה טוב לבעלים של פיתוח = בן משה , אלשטיין ואני.
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • ATUK19
    • 08/05/2014 12:32
  • 3
    מחליפים נדל"ן משובח וזכויות בנייה

    בכסף,,, כאילו יהיה שותף חדש בחברה המשכיר סניפים! אני היתי מעדיף שבעלים חדשים ימשיכו בשיבוח הנכסים היו מרוויחים פעמיים, גם ריווחי שכירות בכיס של חברה גם ריווחי שיבוח נכסים בכיס אם אפילו יחלקו משהו למחזיקי שופרסל, משקיעים קטנים משלמים רבע מי זה למס! אני לא בעד, אבל בעלים חדשים פסיכולוגי צריכים להראות איזה הצלחה משהו, אולי יסכימו!
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • sasan
    • 08/05/2014 12:15
  • 2
    בדיקה קצרה מעלה-שופרסל-דסקש-אידיבי

    את שופרסל מחזיקה דסקש (שעכשיו גם עולה) - מחזיקה בשופרסל 47% בעלי דסקש הם אידיבי עכשיו תבין לאן יילך הכסף
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • yehodap
    • 08/05/2014 11:58