בבנק אגוד ממליצים על השקעה באפיק המניות בתיק מייצג כ- 18%, בתיק ספקולטיבי כ- 28%. אנו ממליצים על השקעה שווה בין ישראל לחו"ל של 50%/50%. חלוקה גיאוגרפית: 40% בארה"ב , 40% בגוש האירו-20% בבריטניה.
למאמינים בצמיחה האמריקאית ניתן להשקיע מעבר למדדים הרגילים גם דרך הראסל 2000 המשקיע ב- 2000 המניות הקטנות מתוך מדד ראסל 3000.
מבחינת סקטורים בארה"ב מומלצים: סקטור הפיננסיים, הקמעונות, סקטור הבניה וסקטור הביוטכנולוגיה. בנוסף מומלצת השקעה במניות דיבידנד אמריקאיות גלובאליות בעלות תזרימי מזומנים יציבים.
בהתייחס להשקעה באירופה: ממליצים להשקיע דרך תעודות הסל על היורו סטוקס 50 וכן תעודות על חברות המחלקות דיבידנדים, ללקוחות ספקולטיביים ניתן להיחשף לסקטור הפיננסיים באירופה.
בהתייחס לסחורות – מומלצת השקעה של בין 5% ל- 7% מהתיק בראיה לטווח ארוך בהתאם לסיכון התיק. בין הסחורות המומלצות אנו ממליצים בעיקר על הזהב, ללקוחות ספקולטיביים יותר ניתן להשקיע בסחורות חקלאיות ובמידה מסוימת גם חשיפה לחברות הכרייה והמתכות.