על-בד משואות יצחק מפרסמת היום את דוחותיה הכספיים לרבעון הרביעי ולשנת 2013 כולה, מהם עולה כי הרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות של החברה ירד ל-15.8 מיליון שקל ב-2013, זאת לעומת רווח של כ-30.7 מיליון בסיכום 2012. הרווח הנקי למניה לתקופה עמד על 2.11 שקל, לעומת 4.09 שקלים בתקופה המקבילה אשתקד. ברבעון הרביעי רשמה החברה הפסד נקי של 21.3 מיליון שקל.

 

הירידה ברווח הושפעה מהוצאות והכנסות חד פעמיות: במהלך הרבעון השני של שנת 2013 נכלל תחת סעיף הכנסות אחרות מוניטין שלילי בסך של כ-14.9 מיליון ש"ח בגין עסקת הוספיקו ובהתאם לתקן IFRS 3; במהלך הרבעון הרביעי של שנת 2012 נכלל תחת סעיף הוצאות אחרות הוצאות חד פעמיות בסך של כ- 9.4 מיליון ש"ח שנבעו מבעית האיכות שנתגלתה באחד מחומרי הגלם המשמשים בתהליך הייצור של חטיבת הטמפונים. מכיוון שלתום שנת 2012 טרם נענתה דרישת החברה באופן לפיצויים מלא או חלקי על ידי הספק /ו או חברת הביטוח נרשמה ההוצאה.

 

בנוסף, כחלק מתהליך סגירת הדוחות הכספיים של השנה המדווחת נערך תחשיב לבחינת ירידת ערך של המוניטין שנוצר כתוצאה מרכישת חברת רוזתם בע"מ על סך 108 מיליון ש"ח, בעקבות התחשיב כאמור הופחת סך המוניטין בכ-27.7 מיליון ש"ח.

 

במהלך 2012, החליטה החברה לשנות את המדיניות החשבונאית שלה ולאמץ באימוץ מוקדם את IAS19 המתוקן. מכך, החברה מכירה בכל הרווחים וההפסדים האקטואריים בתקופה בהם הם התהוו ברווח כולל אחר. השינויים נעשו בדרך של יישום למפרע בהתאם ל 8 IAS- מדיניות חשבונאית, שינויים באומדנים חשבונאיים וטעויות, ולפיכך מוצג מחדש מידע כספי של התקופות הקודמות.

 

ההכנסות לשנת 2013 הסתכמו לסך 1.4 מיליארד שקל לעומת 1.38 מיליארד ש"ח בתקופה המקבילה אשתקד, גידול של 2%. שיעור הצמיחה נובע בין היתר מהכללת פעילות חטיבת מוצרי הספיגה בארה"ב במהלך שנה שלמה ומגידול בפעילות עלבד גרמניה, מאידך שחיקת שערי החליפין של המטבעות העיקריים כנגד השקל פגעה בהכנסות החברה בחו"ל.

 

הרווח הגולמי לתקופה עמד על 309.7 מיליון שקל, המהווים 22% מהמחזור לעומת 264.6 מיליון שקל המהווים 19% מהמחזור בתקופה המקבילה אשתקד.

 

הרווח התפעולי הינו בסך 62.2 מיליון שקל, המהווים 4% מהמחזור, לעומת רווח תפעולי של כ-60 מיליון שקל, המהווים גם הם כ-4% מהמחזור בתקופה המקבילה אשתקד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש