הממונה על ההגבלים העסקיים, דיוויד גילה, פרסם את נוסח ההסכם עם היזמים ב"לוויתן", ליצירת מתחרה חדש למאגרי הגז הקיימים. בכך הוסר המכשול האחרון לפני חתימת ההסכם שצפויה להערך הערב (ה’) בירושלים.

 

מגלובס נמסר כי הצו מחייב את דלק ונובל למכור ליזם את מאגרי "כריש" ו"תנין", כולל זכויות הנפט במאגרים, וקובע כי הגז הטבעי מהמאגרים יימכר על ידי הקונה לשוק המקומי בלבד.

 

כמו כן, הצו מחייב את המוכרות להעניק לקונה של המאגרים אופציה לקבלת גז טבעי במחיר מופחת מלווייתן בכמות כוללת השווה ל-15.2 BCM, שתשלים את הכמות שידוע כיום שקיימת בכריש ותנין ל-70 BCM. במאגרים כריש ותנין קיימת הסתברות גבוהה למציאת כ-27 BCM נוספים בעתיד.

 

הצו קובע כי המועד של חברת החשמל, הלקוח הגדול ביותר של הגז הטבעי, להודעה על מימוש האופציה לרכישת כמות משמעותית של גז יוארך, כדי לאפשר לרוכש של המאגרים להתחרות עם מאגרי הגז הקיימים גם על חוזה חברת החשמל וגם על שאר הלקוחות בישראל.

 

הצו המוסכם, ככל שיאושר על ידי בית הדין, הושג על רקע צעדי האכיפה שהממונה פתח בהם נגד השותפות במאגר לוויתן בגין טענתו להפרת סעיף 2 לחוק ההגבלים העסקיים. טענה זו באה על רקע כניסתן של דלק ונובל ללוויתן במקביל לאחזקתן במאגר הגז הטבעי ’תמר’ ובנכסי גז אחרים.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 1
    יש מצב לשים את ההודעה של גלובס

    מאתמול,עם ההפסדי מליארדים של דולרים בלוויתן... תזכורת מאתמול...|30||35|
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • melizik
    • 27/03/2014 17:31