הבורסה בת"א נעלה את היום החמישי והאחרון של שבוע המסחר בעליות נאות, על רקע הזינוק שנרשם בוול סטריט אמש והעליות הבוקר בשווקי המזרח ואירופה, כאשר המשקיעים מותירים מאחור את החששות מפני האטה. קרן המטבע הבינלאומית הוסיפה למומנטום החיובי, כשהעלתה את תחזית הצמיחה העולמית ל- 4.6% בהשוואה ל- 4.2% בתחזית הקודמת ששחררה. בנוסף, ירידה גדולה מצפוי בתביעות דמי אבטלה בארה"ב, המירו חוזים עתידיים אדומים לטובת הירוקים.
בתום היום עלה מדד ת"א 25 ב- 1.48% לרמת 1090 נק’, מדד ת"א 100 טיפס ב- 1.3% לרמת 1013 נק’ ומדד תל-טק הוסיף 1.9% לרמת 227 נק’.
מכתשים אגן עלתה ב- 4.85%. ב- UBS העלו את ההמלצה לחברה ל’קנייה’ במחיר יעד של 18 ש”ח. לדעת האנליסט רוני בירון מחיר המניה הנוכחי אינו משקף את הערך המוסף הפוטנציאלי הטמון ברכישת Albaugh הן בהיבט האסטרטגי והן בהיבט התפעולי
איי אופטימה, חברת הבת של ביו לייט, חתמה היום על הסכם למסחור המערכת המבוססת הלייזר לביצוע ניתוח לא חודרני בגלגל העין שפותחה על ידי איי אופטימה בקנדה עם חברת קלריון מדיקל טכנולוג’יס. תקופת ההסכם הינה לחמש שנים.
נובה הודיעה היום על מספר התקנות של Nova T500, מערכת מדידה אופטית עצמאית, אשר יסתכמו ב-7 לקוחות שונים עד סוף הרבעון השלישי של שנת 2010. החברה ציינה כי חמישה מהלקוחות הנם לקוחות חדשים בתחום של פתרונות מטרולוגיה עצמאיים.
שותפות חיפושי הגז והנפט, גלוב אקספלוריישן, מתחילה לפעול. החברה דיווחה, כי על פי הודעה שהתקבלה מהמכון הגיאופיסי לישראל שעמו התקשרה השותפות לביצוע הסקרים הסיסמיים ברשיונות בר-אור ויהל תדחה תחילת ביצוע הסקרים הסיסמיים ליום 25.7.2010 וזאת עקב עיכובים בהשגת אישורי הכניסה מהרשויות השונות.