טבע הודיעה היום על שיתוף פעולה משמעותי בין טבע ושירותי הבריאות של ממשלת בריטניה, המכון הלאומי לחקר הבריאות (NIHR) והמשרד לתשתית מחקר קליני (NOCRI).

 

שיתוף הפעולה בא לאחר בנייה של מודל תשתית מחקר חדש וחשוב על ידי שירותי הבריאות הלאומיים של בריטניה (NHS), והוכרז בנוכחותו של ראש הממשלה הבריטי דיוויד קמרון, ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו ומנכ"ל טבע החדש ארז ויגודמן, על ידי ד"ר מייקל היידן, נשיא מחקר ופיתוח גלובלי והמדען הראשי בטבע, במסגרת אירוע מיוחד של המרכז הטכנולוגי הבריטי ישראלי של השגרירות הבריטית, אשר נערך באתר טבע בירושלים.

 

בריטניה היא מובילה עולמית מבוססת במחקר קליני איכותי. עם זאת, ותוך זיהוי הצורך להמשיך לחדש ולשפר, המשרד לתשתית מחקר קליני (NOCRI) יצר מודל חדש המייעל את הגישה לביצוע מחקר קליני בבריטניה. המודל החדש מספק נקודת כניסה יחידה למערכת הבריאות הבריטית, באופן המפסיק את המורכבויות וחוסר היעילות הנובעים מהתמודדות עם בעלי עניין רבים ומגוונים בתוך רשת רפואית ואקדמית, הן על בסיס פרטי והן מרכזי.

 

 לטבע צבר מוצרים רחב בשלב קליני שנמצא כעת בפיתוח ברחבי העולם, וכחלק משיתוף פעולה זה, היא מתעתדת להשקיע כ-20 מיליון דולר בביצוע ניסויים בבריטניה. הסכם זה מאפשר לטבע להרוויח מתשתית תרגום החלבונים החדשה של המכון הלאומי לחקר הבריאות, יכולת לבנות ולבצע מחקרים וגישה לקבוצות מאופיינות של חולים מתוך שירות הבריאות הלאומי.

 

העלות הגלובלית הנובעת ממחלת השיטיון היא מעל 604 מיליארד דולר בשנה – סכום בסדר הגודל של התל"ג של שווייץ. לפי ארגון הבריאות העולמי, מספר האנשים החיים עם מחלת השיטיון ישולש ל-115 מיליון בפחות מ-40 שנה. פסגת ה- G8 האחרונה שעסקה בשיטיון בלונדון בראשות דיוויד קמרון, ושבה הופיע ד"ר היידן, לקחה על עצמה להתמודד עם נושא מחלת השיטיון וכעת טבע התחייבה לתוכנית מחקר תלת שנתית של מחלת השיטיון, ולספק מימון של עד מיליון דולר למחקר ראשוני במוסדות אקדמיים ורפואיים בבריטניה. המחקר יתמקד בהבנת יעדים, מנגנונים וגישות חדשות לטיפול בגורמים וסוגים שונים של המחלה. כחלק מההסכם, המשרד לתשתית מחקר קליני יאפשר לטבע גישה למרכזי מחקר וליחידות הביו-רפואיות של המכון הלאומי לחקר הבריאות ולשותפות מחקר תרגום חלבונים של מחלת השיטיון. לטבע תהיה הזכות לנהל משא ומתן לגבי הרישיונות של יעדים אלה.

 

"אנו שמחים לשתף פעולה עם המכון הלאומי לחקר הבריאות הן בהתפתחות קלינית והן במחקר מוקדם של מחלת השיטיון. שיתוף הפעולה יהיה זרז לחדשנות שתתרחש בתוך מערכת בריאות המוערכת על ידי העולם כולו," אמר ד"ר מייקל היידן, נשיא מחקר ופיתוח גלובלי ומדען ראשי בטבע. "מערכת היחסים בין טבע, ישראל ובריטניה היא ארוכה ופורייה ואני גאה שכעת באפשרותנו להוסיף דוגמה נוספת לשיתוף הפעולה שלנו כשותפים לחדשנות וצמיחה."

 

ראש ממשלת בריטניה, דיוויד קמרון אמר: "זהו תחום מעולה לשיתוף פעולה עבור בריטניה וישראל. שמה של חברת טבע מסמל את טבע היזמות המשותף לבריטניה ולישראל. הצלחה בטכנולוגיה, חדשנות, ובתעשיות התרופות והבריאות הן הכרח בכדי שבריטניה וישראל יצליחו בתחרות הגלובלית."

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 1
    לתת לביבי בניסוי הראשון

    • 2smart
    • 13/03/2014 23:02