ביו לייט השקעות במדעי החיים מדווחת על השלמתו בהצלחה של גיוס של כ-18.85 מיליון שקל באמצעות מניות ואופציות.
במסגרת המכרז התקבלו 139 הזמנות לרכישת 83,774 יחידות, מתוכן 114 הזמנות מעל למחיר המינימום וביקושי יתר של כ- 8,174 יחידות המהוות כ-11% מהכמות שהוצעה בהנפקה. כל יחידה כללה 1,000 מניות וכן 500 כתבי אופציה (סדרה 7) ו-500 כתבי אופציה (סדרה 8) ללא תמורה. ההנפקה נסגרה במחיר של 225 שקל ליחידה או 0.225 שקל למניה. לנוכח ביקושי היתר, הקצתה החברה את היחידות הנוספות כאמור לעיל. בנוסף לתמורה המיידית בהיקף של כ-18.85 מיליון שקל ברוטו, עשויה החברה לקבל עד כ - 26.8 מיליון שקל נוספים, בהנחת מימוש מלא של כלל כתבי האופציה (סדרות 7 ו-8).
ישראל מקוב, יו"ר דירקטוריון החברה ובעל עניין מכוח החזקותיו, וכן דיליפ שנגווי ודן אורן, בעלי עניין מכוח החזקותיהם, השקיעו במצטבר כ-10.5 מיליון שקל בחברה במסגרת גיוס זה. כספי הגיוס יתמכו במהלכי ביולייט להמשך מימון פעילויות השיווק והמכירות של חברת איי-אופטימה, בדגש על השוק הסיני, במימון הניסויים הקליניים בחברות אשכול העיניים הנוספות, בהרחבת הפעילות באשכולות הקיימים תוך מיקוד בשיתופי פעולה אסטרטגיים ובתמיכה במאמצי ובפעילות ביולייט בשוק האמריקאי, בו החלה החברה להיסחר לאחרונה בזירת המסחר מעבר לדלפק OTCQX באמצעות ה- ADR (American Depository Receipt Level 1) תחת הסימול BLGTY.
בנוסף, חברת הבת, איי-אופטימה (87.17%) הודיעה השבוע כי מערכת ה - IOPtiMate™ קיבלה את אישור מנהל התרופות והמזון הסיני (ה - CFDA) לשיווק ומכירת ה - IOPtiMate™ בסין, הנחשב לשוק הגלאוקומה הגדול בעולם. המערכת שפיתחה איי-אופטימה, הנמנית עם חברות תחום העיניים של ביולייט, מבוססת על טכנולוגיית לייזר CO2, ומאפשרת לבצע פרוצדורת ניתוח ייחודית לטיפול בגלאוקומה ללא חדירה אל החלק הפנימי של העין. טכנולוגיה זו מאפשרת להקטין משמעותית את מספר הניתוחים המסתיימים בסיבוכים ולהבטיח פרופיל בטיחות טוב יותר מהקיים. איי-אופטימה פועלת להתקשרות בטווח הקרוב עם גורמים שלישיים אשר ישמשו כמפיצים של מערכת ה- IOPtiMate™ בסין לצורך התחלת המכירות. החברה צופה כי מכירות ראשונות בסין יתבצעו השנה.
מנכ"לית ביולייט,סוזנה נחום זילברברג, ציינה כי "אנחנו שמחים על הצלחת הגיוס המהווה עדות לשביעות הרצון של שוק ההון מההתקדמות שמבצעת החברה ומהישגיה והצבעת אמון בפוטנציאל העסקי הטמון בפעילותה של החברה. כספי הגיוס, כמו גם אישור השיווק שהתקבל לאחרונה בסין יסייעו בהרחבת פעילות השיווק ומכירת המערכות של איי-אופטימה ויאפשרו לנו לקדם חברות מבטיחות נוספות לניסויים קליניים ולהוכיח בכך את עליונותן של טכנולוגיות החברה. אנו נחושים וממוקדים ביישום תוכנית העבודה של החברה ל-2014 וקידום כל יעדיה העסקיים והקליניים, אשר צפויים להוביל להשגת מספר אבני דרך כבר השנה".
בהתייחסה לאישור השיווק שניתן לחברת איי-אופטימה, הוסיפה נחום זילברברג כי "הכניסה לשוק הגלאוקומה הגדול בעולם הינה צעד משמעותי עבור חברת איי-אופטימה ועבור תחום העיניים של ביולייט. הכניסה לשוק הסיני מהווה הזדמנות עסקית מצוינת עבורנו. כהכנה לקבלת האישור, התחלנו כבר לפני מספר חודשים בפעילות שיווקית מקדימה בסין ובזכות יתרונותיה הרבים של המערכת בביצוע ניתוחי גלאוקומה בטוחים ולא חודרניים, אנו צופים כי המערכת תתפוס נתח שוק משמעותי בבתי החולים הייעודיים במדינה. בנוסף, אנחנו מתכוונים להשתמש בשוק הסיני כעוגן לחדירה לשווקים נוספים באסיה".
איי-אופטימה מתכוונת להשיק רשמית את מערכת ה - IOPtiMate™ בסין בכנס האופטלמי הסיני השנתי (COOC) שיערך בסוף חודש מרץ 2014 בשנחאי, וכמו כן, כחלק ממיקוד פעילות בשווקים מתפתחים, לאחרונה התקינה איי-אופטימה מערכת משלמת בבית החולים המרכזי לעיניים בהונג-קונג, Hong Kong Eye Hospital, חתמה על חוזה הפצה בטייוואן והציגה לאחרונה בכנס הבינלאומי לגלאוקומה (ICGS) בסינגפור בה בוצעו ניתוחים ראשונים.
לאיי-אופטימה אישורים רגולטורים לשיווק המערכת באירופה, מקסיקו, ישראל וכעת גם סין והחברה נערכת לדיונים בנוגע למסלול הרגולטורי בארה"ב.