מדד מיטב לתשואות קרנות הנאמנות עלה החודש ב-0.8%. קרנות האג"ח המקומיות בלטו החודש בתרומתן החיובית למדד מיטב- קרנות אג"ח כללי (כולל קרנות עם חשיפה מנייתית), קרנות אג"ח קונצרני וקרנות אג"ח מדינה תרמו יחד לעלייה של 0.65% במדד מיטב, כאשר הקרנות המנייתיות אחראיות לעלייה של כ-0.25% במדד מיטב למרות שמשקלן במדד הוא נמוך.

 

קרנות המתמחות במניות בישראל הניבו למשקיעיםאת התשואה הגבוהה ביותר מתחילת שנה העומדת על 3.2% בהובלת קרנות מניות ת"א 75 וקרנות מניות יתר עלו ב-6.8% וב-4.2% בהתאמה.

 

קרנות המתמחות במניות בחו"ל רשמו מתחילת השנה תשואה של 2.6%, הקרנות שבלטו בתשואות החיוביות היו קרנות מניות אנרגיה וקומודטיס שזינקו ב-5.6% החודש, ו ב-9% מתחילת השנה.

 

קרנות אג"ח כללי רשמו תשואה חיובית של 1% כאשר מתחילת השנה קרנות אג"ח כללי הניבו למשקיעים תשואה של 1.2% בהובלת קרנות מעורבות עם חשיפה של עד 10% מניות שהשיגו מתחילת השנה תשואה של 1.5%.

 

מגמה חיובית באפיק הקונצרני - קרנות הנאמנות הקונצרניות ללא מניות עלו החודש ב-0.6%, ובהמשך לכך, קרנות אג"ח קונצרני עם חשיפה מנייתית רשמו עלייה של כ-1%. מתחילת השנה, קרנות אג"ח קונצרני עלו ב-1.2%, התשואה הגבוהה ביותר מבין קרנות האג"ח.

 

אגרות החוב הממשלתיות ממשיכות את המגמה החיובית ורושמות עליות שערים: קרנות אג"ח ממשלתי כללי עלו החודש בכ-0.4%. מתחילת השנה קרנות אג"ח מדינה רשמו תשואה של 0.7% בהובלת קרנות אג"ח מדינה צמודות מדד לטווח ארוך שעלו ב-1.5% . בעקבות התשואות החיוביות, קרנות אג"ח מדינה גייסו החודש כ-1.15 מיליארד ₪, החודש החזק ביותר מאז יולי 2012.

 

טבלת 10 הקרנות הטובות ביותר בפברואר 2014 מורכבת בעיקר מקרנות מניות חו"ל וישראל, בדגש על קרנות ממונפות על מדדי מניות ומניות אנרגיה וקומודטיס.

 

טבלת 10 הקרנות הגרועות ביותר פברואר 2014 מורכבת מקרנות מניות בחו"ל , עם דגש על מניות יפן ורוסיה וקרנות אסטרטגיות ממונפות.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש