אלקטרה נדל"ן מודיעה כי אתמול השלימה שותפות גרמנית המוחזקת בשיעור של 75% ע"י החברה עסקת Discount Purchase Offer) DPO), במסגרתה היא רכשה את מלוא הזכויות בנכס בגרמניה מתאגיד זר המוחזק גם הוא ע"י החברה (75%) וזאת בתמורה לסך כולל של 14.65 מיליון אירו (כ-70.4 מיליון ש"ח).
בהתאם לתנאי העסקה, מלוא התמורה ששולמה ע"י השותפות בגין רכישת הנכס תשמש לפירעון ההלוואה הקיימת שנטלה החברה המוכרת לרכישת הנכס מתאגיד בנקאי, אשר יתרתה נכון למועד דיווח זה, עומדת על כ-18.5 מיליון אירו (כ-88.9 מיליון ש"ח). ביחס ליתרת ההלוואה שתישאר בחברה המוכרת בסך של כ-3.65 מיליון אירו (כ-17.5 מיליון ש"ח), שנתקבלה בתנאי "נון-ריקורס", לא יהיו לבנק בטוחות כלשהן ולא תהיה לבנק זכות חזרה כלשהי לבעלי המניות.
לצורך רכישת הנכס קיבלה השותפות מימון ממוסד פיננסי בחו"ל בסכום כולל של 10 מיליון אירו (כ-48 מיליון ש"ח) לתקופה של שנתיים.
החברה צופה כי כתוצאה מהשלמת העסקה היא תרשום ברבעון הראשון של שנת 2014 רווח בניכוי הוצאות עסקה ולאחר מסים על ההכנסה בסך של כ-2.2 מיליון אירו (כ-10 מיליון ש"ח).