קרדיט: londondeposit
קרדיט: londondeposit

הורדת הריבית המפתיעה של בנק ישראל אתמול, עליות השערים אמש בניו יורק כמו גם ממוצע ארביטרז’ חיובי קל במניות הישראליות, דוחפות את הבורסה בת"א לעליות שערים בשעות הצהריים. מנגד, חוזים עתידיים על מדדי הניו יורק אדומים כרגע, והמגמה באירופה שלילית. מרבית האנליסטים העריכו כי הריבית לא תשתנה. מחזור המסחר בת"א עומד בשעות הצהריים על כ-520 מיליון שקל.

 

 טבע ממשיכה להוביל את המחזורים בירידות. גם לאומי ובזק מככבות במחזורים גדולים בעליות. עוד בולטות במסחר היום קבוצת עזריאלי  ופועלים בעליות, ואפריקה מתממשת בירידות לאחר הזינוק אתמול. ת"א 25 ות"א 100 

 

העולה המרכזית במניות ת"א 100 היא מג’יק . עוד מככבות בעליות בי קומיוניקיישנס , כלל ביטוח , פורמולה מערכות , בזן  ופרוטליקס . מניית וילאר מובילה את הירידות . כמו כן, מככבות בירידות מניות ביטוח ישיר , אלביט מערכות , נייס , אפריקה במימושים וטבע .

 

מחוץ לת"א 100, אלביט הדמיה ממשיכה להוביל את המחזורים על רקע גידול של 1.9 מיליארד שקל בהון העצמי עם השלמת הסדר החוב בחברה. א. לוי בולטת בזינוק חריג של מאות אחוזים.

 

הגורם המרכזי שישפיע לחיוב על המסחר הבוקר הוא כאמור, ההחלטה המפתיעה של בנק ישראל להפחית את הריבית ברבע אחוז לרמה של 0.75%. הורדת ריבית, מעבר להשפעות שונות שיש לה על המשק מקטינה את אפשרויות ההשקעה של המשקיעים באפיקים רגילים ודוחפת אותם להשקעה במניות, כמו גם להשקעה בנדל"ן, דבר שיחד עם הוזלת המשכנתאות גורם לעליה במחירי הדירות. אנליסטים העריכו, בדרך כלל, כי השפעתו של המהלך על שערי המט"ח תהיה שולית.

 

יוסי פריימן, מנכ"ל בית ההשקעות פריקו, אומר היום כי אם הפד יעלה הריבית בארה"ב, בנק ישראל יוכל להימנע מהפחתת ריבית נוספת. פריימן מציין כי להפחתת שער הריבית נהנים רבים - החל מנוטלי ההלוואות צמודות הפריים ועובר דרך משקי הבית הנמצאים ביתרות חובה בבנק, מפעלי תעשייה ובנק ישראל.

 

 מזור הודיעה היום כי הכנסותיה בשנת 2013 הסתכמו ב-20 מיליון דולר, גידול של 64% לעומת 12.2 מיליון דולר ב-2012. הגידול מיוחס למכירות מוגברות של מערכת הרנסנס של החברה, הן בארה"ב והן בעולם. ההפסד הנקי לשנת 2013 היה 20.5 מיליון דולר, או 0.57 דולרים למניה, בהשוואה להפסד של 7.1 מיליון דולר, או 0.29 דולרים למניה, ב-2012. ההפסד הנקי ברבעון הרביעי הסתכם ב-2 מיליון דולר לעומת הפסד נקי של 4.5 מיליון דולר ברבעון המקביל ב-2012. ההכנסות ברבעון הרביעי הסתכמו ב-5.7 מיליון דולר לעומת הכנסות של 2.7 מיליון דולר ברבעון המקביל ב-2012.

 

עוד בדוחות, באטמ תקשורת הודיעה היום כי הפסידה 4.5 מיליון דולר ב-2013 לעומת רווח של 0.7 מיליון ב-2012. הירידה ברווחים - עקב התאמה להערכת השווי של נכסים בלתי מוחשיים הקשורה לרכישת Vigilant. הכנסות הקבוצה הסתכמו ב-114.2 מיליון דולר בסיכום שנת 2013, זאת לעומת 113.6 מיליון ב-2012.

 

 פרוטרום ממשיכה את תנופת הרכישות: החברה הודיעה היום על רכישת הפעילות העסקית והנכסים של CitraSource מפלורידה, ארה"ב המתמחה במחקר ופיתוח, ייצור, שיווק ומכירה של פתרונות ייחודיים בתחום ההדרים ללקוחות גלובאליים מובילים בשווקי הטעם והריח, המזון והמשקאות בתמורה לתשלום במזומן של כ-7.5 מיליון דולר.

 

קולפלנט מודיעה על הרחבת הקניין הרוחני: החברה קיבלה אתמול אישור לפטנט באוסטרליה, המרחיב את היקף הנושאים המוגנים של הטכנולוגיה לייצור חומרים מרוכבים מבוססי חלבונים ופוליסכרידים. חומרים אלו מאפשרים לחברה פיתוח מוצרים ייחודיים בתחום האורתופדיה ובתחומים רפואיים נוספים של ריפוי רקמות. הפטנט הספציפי הוענק לחברה בארה"ב בשנה שעברה, וכעת מרחיבה החברה את ההגנה על הטכנולוגיות שלה בארצות יעד נוספות.

 

 גניגר הודיעה היום על מגעים למכירת מלוא אחזקותיה בהייפלסט בכ-15.5 מיליון אירו. מכירת המניות כפופה למספר תנאים הכוללים בין היתר גיבושו של הסכם מפורט, אישור דירקטוריון החברה וקבלת אישור הממונה על ההגבלים העסקיים בגרמניה להשלמת העסקה.

 

אלביט הדמיה הודיעה אתמול כי תרשום רווח של 1.6 מיליארד ש’ ברבעון הראשון של 2014 עקב השלמת הסדר החוב. ההון העצמי של החברה יגדל בסכום כולל של כ-1.9 מיליארד שקל. כמו כן הודיעה החברה כי חזרה לעמוד בתנאי הרישום של הנאסד"ק להון עצמי, אך תמשיך להיות תחת פיקוח הבורסה בניו יורק.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש