קולפלנט מודיעה על הרחבת הקניין הרוחני. החברה קיבלה אתמול אישור לפטנט באוסטרליה, המרחיב את היקף הנושאים המוגנים של הטכנולוגיה לייצור חומרים מרוכבים מבוססי חלבונים ופוליסכרידים. חומרים אלו מאפשרים לחברה פיתוח מוצרים ייחודיים בתחום האורתופדיה ובתחומים רפואיים נוספים של ריפוי רקמות. הפטנט הספציפי הוענק לחברה בארה"ב בשנה שעברה, וכעת מרחיבה החברה את ההגנה על הטכנולוגיות שלה בארצות יעד נוספות.
יחיאל טל, מנכ"ל קולפלנט: בהמשך לקבלת אישור הפטנט בארה"ב אשר מהווה שוק יעד מרכזי, קולפלנט מרחיבה את הקניין הרוחני של הטכנולוגיות החדשניות שפיתחה גם במדינות נוספות כדוגמת אוסטרליה. הפטנט החדש מרחיב את ההגנה על הפורטפוליו הטכנולוגי של החברה, ומאפשר פיתוח מוצרים בעלי תכונות ייחודיות לתיקון רקמות, אשר מיועדים לשווקים הנאמדים במיליארדי דולרים בשנה."
הפטנט שהוענק הינו בבעלות משותפת של החברה עם יישום, החברה לפיתוח המחקר של האוניברסיטה העברית בירושלים. ההסכם בין הצדדים קובע כי לקולפלנט כל הזכויות לעשות שימוש בהמצאה/חלבון לשימושים רפואיים עם בני אדם (שימושים הומאניים) או וטרינריים, לרבות לריפוי או איבחון (דיאגנוסטיקה). ליישום ניתנו זכויות לגבי כל תחום אחר מאשר לאלו של קולפלנט. בתמורה לזכות זו תשלם קולפלנט ליישום 2% תמלוגים ממכירות עתידיות של מוצרים מבוססי החלבונים הללו.