דלק קידוחים ואבנר מדווחות הבוקר, יום שישי, כי אתמול בלילה (שעון אוסטרליה) נחתם מזכר הבנות להצטרפותה של ענקית האנרגיה האוסטרלית, חברת Woodside Energy Ltd., כשותפה במאגר לוויתן.

 

לאחר השלמת העסקה תחזיק Woodside ב- 25% מהזכויות במאגר בתמורה לתשלומים ומחויבות לתמלוגים בהיקף כולל של כ- 2.71 מיליארד דולר. עוד סוכם במסגרת העסקה, כי השותפות יקבלו "בונוס" מיוחד מההכנסות הצפויות ל-Woodside ממכירות נפט (ככול שיתגלה), ומגידול עתודות הגז במאגר מעל ל- 20 TCF.

 

עם הצטרפותה של Woodside יתעדכנו אחזקות השותפים בלוויתן כמפורט: דלק קידוחים (16.93%), אבנר חיפושי נפט (16.93%), נובל אנרג’י (30%), וודסייד (25%) ורציו (11.12%).

 

Woodside Energy Ltd. הינה אחת החברות המובילות בעולם בתחום הגז הטבעי והיא מתמחה בייזום, הקמה, סחר, שיווק ופיתוח של מתקני הנזלת גז (LNG). החברה מביאה עמה ניסיון עשיר, כלים וידע בינלאומיים, ומהווה חיזוק משמעותי לשותפות לוויתן.

 

כניסתה של Woodside לעסקה מבטאת את האמון הרב שיש לחברה הבינלאומית במדינת ישראל ובפוטנציאל הקיים במאגר לוויתן, וכן את רצונה להשיא ערך משמעותי נוסף ממאגר זה.

 

הצטרפותה של Woodside לשותפות גוזר למאגר ערך נומינאלי של כ – 10.8 מיליארד דולר, לעומת ערך מאגר נומינאלי של כ- 8.3 מיליארד דולר, עליו דובר במסגרת סבב הדיונים הקודם בין הצדדים בדצמבר 2012.

 

הצדדים הסכימו לנהל מו"מ בלעדי על מנת להשלים את ההסכם המפורט והמחייב עד ליום 27.3.14.

 

מאגר לוויתן מכיל כ-TCF 19 (טריליון רגל מעוקב) של גז טבעי והינו מאגר הגז הטבעי הימי הגדול ביותר שנמצא בעשור האחרון בעולם. המאגר התגלה בשנת 2010, כשנה לאחר תגלית תמר שבה נתגלו כ-TCF 11 (בצירוף תמר SW) של גז טבעי. מאגר לויתן צפוי להיות פרויקט התשתית הגדול ביותר שהוקם במדינת ישראל וההשקעה של השותפים בו צפויה להיות בהיקף של מיליארדים רבים.

 

Woodside Energy Ltd. נוסדה לפני 58 שנה, והיא מפיקת הגז השנייה בגודלה באוסטרליה ומפעילת קידוחי הנפט והגז הגדולה ביותר בה, עם מעורבות בכ-40% מסך הקידוחים בחופי היבשת. ל- Woodside מומחיות בתחום ה-LNG הכוללת, בין היתר, יכולות ייזום, פיתוח, תפעול ושיווק של גז טבעי וגט"ן.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 1
    רצי ודלק אנרג' ביום א' יזנקו בעליה.כל הכבוד למהלך

    • דודו
    • 07/02/2014 12:51