חברת הבת של אורמת, אורמת טכנולוגיות, הודיעה כי השלימה בהצלחה את פרוייקט השדרוג של תחנת הכוח Mammoth G1 הממוקמת במחוז Mono שבקליפורניה. התחנה, הפועלת בהספק מלא של 6 מגווט, הופעלה מסחרית ונהנית כיום מהתעריפים המסחריים במסגרת חוזה החשמל החדש עם Pacific Gas and Electric Company (PG&E), לפיו התחנה יכולה לספק חשמל בהיקף של עד 7.5 מגווט.
תחנת הכוח Mammoth G1 החלה לפעול בשנת 1984 במסגרת חוזה חשמל מסוג Standard Offer Contract No. 4 עם חברת החשמל Southern California Edison Company (SCE). במרץ 2013 הודיעה אורמת טכנולוגיות כי היא ו- SCE הגיעו להבנות על ביטול חוזה החשמל המקורי כך שהתאפשר לאורמת לחתום על חוזה חשמל חדש ל- 20 שנה עם PG&E בתעריף שאינו צמוד למחירי הגז . פרוייקט השדרוג בוצע במהלך שנת 2013 והושלם תוך פחות משמונה חודשים מרגע התחלת העבודות בשטח. התחנה הגיעה להספק מלא תוך פחות מחודש מסיום העבודות.
יורם ברוניצקי, נשיא ומנהל תפעול ראשי של אורמת טכנולוגיות מסר: "השלמת פרוייקט השדרוג של Mammoth G1 והפעלתה המסחרית של התחנה במסגרת חוזה חשמל חדש עם PG&E מהווה דוגמא נוספת ליכולתה של אורמת להוסיף ערך לתחנות פועלות. אנו כבר רואים את השיפור ביעילות התחנה כתוצאה מהחלפת הציוד המקורי בציוד של אורמת ומצפים לזמינות גבוהה יותר, הוצאות תפעול ותחזוקה נמוכות יותר ושיפור ב EBITDA".
פרוייקט שדרוג זה הינו הפרויקט האחרון שהשלמנו בסדרה של פרויקטים מוצלחים בהם ציוד של צד שלישי הוחלף בציוד של אורמת. דוגמאות נוספות כוללות את תחנת הכוח Thermo 1של Cyrq Energy’ ביוטה במהלך 2013 ופרוייקט השדרוג של תחנת סטימבואט 2/3 בנבדה בשנת 2008.