המסחר בורסה בת"א הסתיים היום בעליות שערים כאשר מניות טבע  ופלוריסטם מובילות את המחזורים והעליות. שתי החברות דיווחו היום דיווחים חיוביים. המגמה החיובית אפיינה את מרבית הבורסות בעולם. אסיה סגרה בעליות, אירופה התנהלה מרבית הזמן בעליות וגם ניו יורק פתחה בעליות של כחצי אחוז אך המגמה הפכה למעורבת לאור ירידת הדאו ג’ונס. בסיום עלו מדדי ת"א 25 ות"א 100 

 

מחזור המסחר בבורסה בת"א היה כ-1.3 מיליארד ₪ והמניות המובילות במחזורים היו כאמור טבע ופלוריסטם. בזק אף היא רשמה מחזור נאה והמנייה התאוששה לאחר הירידות בימי המסחר האחרונים. כיל רשמה ירידה במסחר ער בעקבות עסקת אורלקלי עם סין במחיר של 305 דולר לטון אשלג.

 

מניות הפועלים ולאומי כמו גם מדד הבנקים, נסחרו היום בניגוד למגמה בעקבות ידיעות כי גופי השקעה בינלאומיים מתכוונים להוציא את ההשקעות שלהם בבנקים ישראליים המעורבים במימון ההתנחלויות בשטחים. בקרב מניות ת"א 100 רשמו עליות נאות מניות מגיק, כלל ביוטכנולוגיות, רציו ומניית טאואר בעקבות המלצה של זאקס. במניות היורדות בת"א 100 היו פלסאון, בתי הזיקוק, אסם, אבוג’ן ומניית אלקו 

 

טבע הודיעה היום כי התקשרה בהסכם סופי במסגרתו תרכוש את חברת ניופאת’ עבור 3.65 דולר למנייה במזומן, או סכום כולל של כ-144 מיליון דולר. בנוסף לתשלום במזומן מראש, בעלי המניות של ניופאת’ יקבלו זכויות לקבלת תשלומי מזומן נוספים של עד 3.15 דולר למניה, בכפוף לעמידה ביעדי מכירות של המוצר של ניופאת’ לטיפול במיגרנות, ZECUITY®.

 

 פלוריסטם דיווחה על תוצאות יעילות סופיות ותוצאות בטיחות לאחר שישה חודשי מעקב, בניסוי הקליני שלב 1-2 לבדיקת יעילות ובטיחות תאי הגזע מהשלייה (PAD-PLX) לטיפול בפגיעות שרירים. מתוצאות הניסוי עולה כי התאים של פלוריסטם בטוחים לשימוש ואף יעילים באופן מובהק סטטיסטית לפי הקריטריונים שהוגדרו בפרוטוקול הניסוי עבור חולים שסובלים מפגיעה בשריר העכוז כתוצאה מניתוח להחלפת מפרק ירך.

 

Zacks פרסמו היום סקירה על טאואר, ובה הם חוזרים על ההמלצה למניה מ ל"תשואת יתר". כמו כן, קבעו בזאקס את מחיר היעד למניית טאואר על 10 דולר, לעומת מחיר של 6.36 דולר בסגירת המסחר בסוף השבוע בניו יורק.

 

הממונה על ההגבלים העסקיים, פרופ’ דיוויד גילה, מאיים היום להיאבק משפטית כדי להוציא את החברות דלק ונובל ממאגר לוויתן – במידה שלא יאפשרו תחרות בשוק הגז הטבעי. גילה אמר בכנס השנתי של רשות ההגבלים: "הכנו התשתית לכניסת המתחרה החדש, ומגבילים את שותפות הגז הקיימות כך שהמתחרה שאנחנו יוצרים יוכל להתחרות על כל הלקוחות בשוק".

 

בביומד, ביוליין אר. אקס. הודיעה היום על קבלת אישור מהמכון הפדרלי הגרמני לתרופות ולמכשור רפואי (BfArM) להתחלת ניסוי קליני פיבוטלי לקבלת אישור CE (אישור לשיווק באירופה) עבור BL-5010P, טיפול להסרה לא-כירורגית של נגעי עור.

 

חברת ביונדווקס הודיעה היום כי החברה השלימה שורה של בדיקות ביולוגיות ואחרות שהשוו בין מבנה הוירוסים החדשים ומבנה החיסון האוניברסאלי. בבדיקות נמצא כי חיסון השפעת האוניברסאלי של החברה מתאים לזני השפעת החדשים שהתגלו בעולם בשנים האחרונות.

 

 אינסוליין הודיעה היום כי חתמה על מזכר הבנות עם חברת 24 Care, שעוסקת במתן שרותי טלהרפואה והפצת מוצרים לרופאים המטפלים בסוכרת, לצורך שיתוף פעולה בין הצדדים למכירות מוצר ה- InsuPad של החברה בהולנד ובבלגיה. על פי מזכר ההבנות, המפיצה תקבל זכות בלעדית לשיווק המוצר ומכירתו בהולנד ובבלגיה, ותהיה אחראית באופן בלעדי על השגת שיפוי ביטוחי עד לתום תקופה של עד 21 חודשים ממועד חתימת ההסכם הסופי.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 2
    לא משהו דרמטי רק שקרן הפנסיה

    השלישית בגודלה באירופה מפסיקה להחזיק בהם, ועוד כמה אירופאים מחורבנים...אבל ת'כלס, קטן עלינו.
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • ליטל ג'ון
    • 22/01/2014 07:54
  • 1
    ויסות דרך הבנקים פשוטו כמשמעו

    הבנקים הוא הסקטורר היחיד שנסחר בירידות ולא שמענו שום דבר דרמטי עליהם...
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • 123ברי
    • 21/01/2014 18:14