אינסוליין מדיקל הודיעה היום כי חתמה על מזכר הבנות עם חברת 24 Care, שעוסקת במתן שרותי טלהרפואה והפצת מוצרים לרופאים המטפלים בסוכרת, לצורך שיתוף פעולה בין הצדדים למכירות מוצר ה- InsuPad של החברה בהולנד ובבלגיה.
על פי מזכר ההבנות, המפיץ יקבל זכות בלעדית לשיווק המוצר ומכירתו בהולנד ובבלגיה, ויהיה אחראי באופן בלעדי על השגת שיפוי ביטוחי עד לתום תקופה של עד 21 חודשים ממועד חתימת ההסכם הסופי. כמו כן Care 24 תהיה אחראית למימון וביצוע כל הניסויים שידרשו לצורך זה, תועמלנות רפואית, הכנת חומר שיווקי, פירסום, הפצה לוגיסטית ותמיכת לקוחות. הצדדים יסכמו על כמויות רכישה מינימאליות לאחר השגת השיפוי הביטוחי.
ההתקשרות בין הצדדים לגבי כל אחת מהטריטוריות האמורות (בנפרד), תהא לתקופה בת שלוש שנים ממועד חתימת ההסכם הסופי, הניתנת להארכה לשלוש שנים נוספות עם התקיימות תנאים מתלים בכל אחת מהטריטוריות. החברה רשאית לסיים את ההתקשרות הבלעדית במקרים מוסכמים, חלקם בתמורה וחלקם ללא תמורה.
עם חתימה על ההסכם הסופי יזמין המפיץ 20 אלף ערכות התחלה של המוצר (starter kits) ו- 20 אלף ערכות מתכלים (fenster kits) בעלות רכישה של כ- 5 מיליון ש"ח, כאשר כ- 1.5 מיליון ש"ח מהם ישולמו במועד החתימה על ההסכם הסופי, והיתרה תשולם בהתאם לתנאי התשלום שנקבעו במזכר ההבנות, לאחר אספקת המוצרים.
תחילת שיתוף הפעולה בין הצדדים מותנה בהשלמת בדיקת נאותות שיבצעו הצדדים ובחתימה על הסכם סופי.
הצדדים פועלים להתחיל את שיתוף הפעולה לפני סוף הרבעון הראשון של 2014, בכפוף להתקיימות התנאים. להערכת החברה, שיתוף הפעולה כאמור יאפשר גידול בבסיס המשתמשים של ה - InsuPad והגעה למכירות כמעט ללא השקעת משאבים מצד החברה, ובכך יצירת תזרים מזומנים חיובי ללא הגדלה של העלויות הקבועות.
על פי נתוני אירגון הבריאות העולמי, בהולנד יש כמיליון סוכרתיים ובבלגיה כחצי מיליון , אשר מתוכם על פי הערכות החברה כ- 150 אלף מטופלים המזריקים אינסולין בזמן ארוחות בהולנד וכ- 80 אלף בבלגיה.