הבורסה בת"א תפתח את הבוקר ככל הנראה בהמשך ירידות השערים. זאת לאור הירידות באסיה לאחר שסין פרסמה נתוני כלכלה לא מזהירים. בארה"ב מציינים היום את יום מרטין לותר קינג ולכן לא יתקיים שם מסחר. ת"א תחכה לראות כיצד יתנהגו הבורסות באירופה.
מדד ת"א 25 איבד אמש 0.51% מערכו וסגר באזור ה-1342 הנקודות. הכלכלנים של A TRADE סבורים כי יתכן והמימושים ימשכו לאורך השבוע, הכל כמובן בהתאם למה שיתרחש בשווקים מעבר לים. היום כאמור המימושים עשויים להימשך לכיוון רמת התמיכה המשמעותית הניצבת באזור 1320 הנקודות. רמת ההתנגדות הקרובה ניצבת באזור 1350 הנקודות.
בנק ישראל מסר אמש כי המדד המשולב למצב המשק בחודש דצמבר עלה ב-0.2 אחוז. קצב עלייתו של המדד ממשיך להעיד על צמיחתו של המשק בקצב יציב בתקופה האחרונה. לעליית המדד תרמו במיוחד העלייה ביבוא מוצרי הצריכה והעלייה במדד הפדיון של ענף המסחר. מנגד, לירידה ביצוא הסחורות ולירידה ביצוא השירותים הייתה תרומה שלילית לקצב גידולו של המדד. החודש לא חלו עדכונים של ממש בנתוני המדד לחודשים הקודמים.
במיטב דש פרסמו הלילה סקירה ולהערכתם, בהתייחס לגורמים המקומיים שמשפיעים על שוק האג"ח, לחולשה בפעילות הכלכלית, כפי שמסתמנת בתקופה האחרונה, יש השפעות סותרת. מחד, היא תומכת בריבית ובאינפלציה נמוכים ובכך משפיעים בחיוב על האג"ח. מנגד, חולשה משמעותית בצמיחה עלולה להעלות פרמיית הסיכון ולהרחיב פערי התשואות לעומת השוק האמריקאי. בהתחשב במכלול הנסיבות, ברמת התשואות הנוכחית, מיטב דש ממליצים לממש רווחים ולקצר מח"מ התיק. הם ממליצים להוריד חשיפה לאג"ח ששייכות לסקטור הנדל"ן, במיוחד בדירוגים הנמוכים.
אפריקה הודיעה הבוקר כי תבצע רכישה עצמית של אג"ח מסדרות כ"ו וכ"ז, בהיקף כולל של עד כ-400 מיליון שקל. סדרה כ"ו נסחרת כיום בתשואה שנתית ברוטו של 8.15% לאחר עלייה של כ-20% בשלושת החודשים האחרונים. סדרה כ"ז נסחרת כיום בתשואה שנתית ברוטו של 7.92% לאחר עלייה של כ-23% בשלושת החודשים האחרונים. הרכישה העצמית של אגרות החוב תמומן ממקורותיה העצמיים של החברה (לרבות, במסגרת מכירת נכסים כנגד קבלת תמורה באגרות חוב, כולה או חלקה) ו/או ממקורות חיצוניים במסגרת שיתופי פעולה עסקיים עם צדדים שלישיים.
המכרז למכירת הגז ממאגר לוויתן ללקוחות עסקיים בטורקיה יצא לדרך: השותפות במאגר הגז, קבוצת דלק, נובל אנרג’י ורציו, הפיצו בימים האחרונים הזמנות להציע הצעות לרכישת גז טבעי בצנרת בהיקף שנתי של 7 עד 10 מיליארד מ"ק (BCM). בעבר העריכו יזמים כי הצינור לטורקיה יעלה כ-2.5 מיליארד דולר, וכי החזר ההשקעה על הפרויקט יהיה מהיר מאשר במיזם מקביל של מתקן הנזלה צף או יבשתי.
חברת האחזקות אסיה פיתוח הגישה בקשה לממונה על ענייני הנפט במשרד האנרגיה והמים לקבלת רישיון לחיפוש נפט בגליל העליון. החברה הגישה את הבקשה יחד עם שותפים, ותחזיק 69% מהזכויות ברישיון. הבקשה כפופה לאישור הממונה על ענייני הנפט.