טאואר-ג’אז הודיעה היום כי חברת Canesta בחרה בטכנולוגיית ה-CIS הייחודית והמתקדמת של החברה לייצור חיישני תמונה תלת-ממד (3-D) חדשניים. השבבים של Canesta הינם הראשונים בתעשייה בעלי מערכת חיישני תמונה תלת-ממד על שבב יחיד, ומיועדים לשימוש בשווקי הצרכנים כגון מחשבים שולחניים, טלוויזיות ויישומי בידור. הדור הבא של חיישני תמונה 3-D, אשר נועד לאפשר להתקן להבין ולתקשר עם סביבתו , יניע את שוק חיישני התמונה. לפי חברת המחקר iSuppli, שוק חיישני התמונה הוערך בשנת 2007 בכ-7.3 מיליארד דולר והוא צפוי לצמוח ל-9.7 מיליארד דולר בשנת 2012.
חיישני התמונה 3-D מאפשרים לצרכנים לפעול בצורה הדדית ולתקשר עם התקנים בדרכים טבעיות וצפויה להם פריסה רחבה במגוון שווקים הכוללים מחשבים אישיים, מוצרי אלקטרוניקה ובידור וכן יישומים נוספים רבים בתעשייה. מנגנונים חדשים בהם תנועות הגוף של המשתמש מפעילות את המערכת כבר הוכחו בהצלחה הגדולה של קונסולות המשחקים הידועות.
"השבבים שלנו הם בעלי תחכום רב," אמר ג’ים ספייר, נשיא ומנכ"ל Canesta. "אנו שמחים מאד להשתמש בטכנולוגיית ייצור ה-CIS המתקדמת של טאואר-ג’אז." ספייר הסביר כי חיישני תמונת התלת-ממד הם בעלי חשיבות רבה להתפתחות ממשק טבעי בין המשתמש לבין מוצרי צריכה אלקטרוניים מורכבים. "אנו רואים את הגרסאות המוקדמות במערכות בהן נדרשת הנפת יד למשל כדי לבצע פעולות במערכת. השבבים שלנו יאפשרו למערכות לבצע מטלה זו ובנוסף יאפשרו שליטה קרובה יותר מעבר למגע, דבר המהווה מפתח ליישומים עתידיים. במהלך העשור הבא אנו צפויים לראות יישומים חדשים וחדשניים המחייבים חיישן תמונה תלת-ממד משולב עם תכונות מתקדמות."