מכון התקנים הישראלי יסמן תכשיטי פלטינה בסימון אימות חדש. הסימון החדש נועד להגן על אזרחים, הרוכשים תכשיט פלטינה שהינו בדרך כלל יוקרתי, מפני זיופים וכן לשמש את יצואני תכשיטי הפלטינה.


סימון תכשיטי הפלטינה בסימן אימות, מסייע ליצואנים לשווק אותם למדינות אחרות בפרט למדינות בהן יש חובת הטבעה על מתכות היקרות כמו: מזרח אירופה, אנגליה, ספרד פורטוגל והונגריה. בנוסף, סימון אימות הפלטינה וסימון האמנה הבין לאומית לאימות מתכות יקרות (אותה רשאי מכון התקנים להטביע) יקלו על מעבר התכשיטים מארץ אחת לשנייה באירופה, ללא צורך בבדיקות אימות נוספות, מה שיחסוך ליצואנים הוצאות נוספות המשולמות עבור הבדיקות הנערכות לתכשיטים עם כניסתם לארץ אחרת.


דני גולדשטין, מנכ"ל מכון התקנים הישראלי: "ייצור תכשיטי הפלטינה תופס תאוצה ברחבי העולם. יהלומנים שנקלעו לקשיים הבינו כי קל יותר לשווק את היהלומים כשהם משובצים בתכשיט העשוי פלטינה, הנוחה לשיבוץ בשל פריכותה, הגוון הבהיר שלה והיוקרתיות אותה היא משדרת. עם הגברת ייצור תכשיטי הפלטינה הלכו וגדלו גם הזיופים. כעת, כאשר הפלטינה מסומנת, הצרכן יכול להיות בטוח כי התכשיט שקנה אינו מזויף וכן לדעת מהי דרגת הטוהר של הפלטינה לפי הסימון על גבי התכשיט".


הסימולים הבאים מעידים על כך כי התכשיט נבדק במכון התקנים. כל דרגת טוהר מסומנת בסימול שונה. דרגת הטוהר הנפוצה ביותר היא 950. 
 

איור הסימון- כד שמן וקרן השפע, הוא פרי עיצובו של מיכאל גיליצ’ינסקי, סטודנט מבצלאל, האקדמיה לאומנות ועיצוב ירושלים, אשר נענה לפניית מכון התקנים הישראלי, ולקח חלק בתחרות עיצוב סימול האימות של תכשיטי הפלטינה ואף זכה בפרס כספי ממכון התקנים על כך.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש