חברת נוירודרם (Neuroderm), בוגרת חממת אופקים מקבוצת קפיטל פוינט הבורסאית, השלימה בהצלחה את שלב מתן תרופת ה-ND0611 לטיפול בפרקינסון לכל משתתפי הניסוי הקליני (Phase I) וצפויה לדווח על תוצאות הניסוי במהלך המחצית השנייה של 2010. המטרה העיקרית של ניסוי קליני זה, אשר בוצע במתנדבים בריאים בישראל, הינה בדיקת בטיחות תרופת ה-ND0611, במינונים שונים. בנוסף, ייבחן ריכוז הלבודופה בפלסמה של הנבדקים (הפרופיל הפארמקוקינטי של הלבודופה).
תרופת ה-0611ND היא המוצר המתקדם ביותר שמפתחת נוירודרם ומבוססת על פורמולציה ייחודית ה להבטיח רמה תרפויטית של תרופת הלבדופה (Levodopa) בדם. הלבדופה היא התרופה הנפוצה בעולם לטיפול במחלת הפרקינסון, אלא שנטילתה דרך הפה אינה מאפשרת שמירה על רמה קבועה של התרופה בדם ועל כן מלווה לעיתים בתופעות לוואי ובסיבוכים מוטוריים. ה-0611ND, שהינה פורמולציה ייחודית הניתנת באמצעות רטייה דרמלית (עורית), מיועדת לשמור על רמה תרפויטית של ריכוז הלבודופה לאורך זמן אצל חולי פרקינסון ובדרך זו להגדיל את יעילותה ולהקטין משמעותית את תופעות הלוואי. במסגרת הניסוי ייבחן ריכוז הלבודופה בפלסמה של הנבדקים. ניסויים קודמים שביצעה נוירודרם בבעלי חיים הראו כי ND0611 האריך את זמן מחצית החיים של הלבודופה ושמר לאורך זמן על ריכוזי לבודופה המקובלים כריכוזים תרפויטים.
ד"ר עודד ליברמן, יו"ר נוירודרם, אמר היום: "תחילת ניסויים בבני אדם הוא בבחינת אבן דרך משמעותית עבור כל חברה המפתחת תרופות. ND0611מיועדת להוות אלטרנטיבה חדשה וחדשנית לחולי פרקינסון, שכן התקווה היא שהתרופה תמתן את הבעיות המוטוריות המשפיעות על חיי היום יום של אותם חולים".