הבורסה בת"א נסחרה היום בצילה של ההיתקלות בין כוחות צה"ל לאוניות משט ההזדהות עם עזה. צפי למגמה חיובית הבוקר, על רקע נטיה לעליות בבורסות אסיה ואירופה, הפך לירידות חדות, כאשר המשקיעים חוששים מההשלכות של האירועים והתפתחויות נגטיביות ביחס לישראל.
אריה טל, אנליסט ראשי, אלומות ספרינט: "השוק הישראלי היה ככל הנראה עולה היום, אלמלא האירוע הקשה, וזאת על רקע האווירה החיובית היום בשוקי המניות בעולם אשר מתבטאת ביציבות עם נטייה לעליות באסיה ואירופה. אם אכן תחול הסלמה הדבר עשוי לפגוע בהשקעות זרות, דבר אשר יתבטא במכירות של זרים בשוק המניות והאג"ח הישראלי – דבר אשר יתמוך בהמשך ירידות בטווח המיידי-קצר. בנוסף, הדבר עשוי לגרום להמשך תיסוף של הדולר לעומת השקל".
בתום היום ירד מדד ת"א 25 ב- 1.64% לרמת 1082 נק’, ת"א 100 נחלש ב- 1.52% לרמת 1009 נק’ והתל-טק איבד 0.41% לרמת 232 נק’.
בגזרה הפיננסית, היום היה היום האחרון לדיווח על תוצאות החברות ברבעון הראשון של 2010.
אפריקה ישראל ירדה ב- 4.7%. החברה שבשליטת לב לבייב רשמה ברבעון הראשון רווח של 10 מיליון ש"ח, זאת, עומת רווח של כ- 647 מיליון ₪ ברבעון המקביל אשתקד- הפער נובע מיישום תקינה חשבונאית.
קבוצת דלק עלתה ב- 2.1%. חברת האחזקות של יצחק תשובה רשמה עלייה של 30% ברווחיה ברבעון הראשון ל- 205 מיליון ש”ח. הכנסות הקבוצה עמדו על 11.3 מיליארד ש’ לעומת 9.1 מיליארד ש’ במקביל; החברה הכריזה על דיבידנד בסך של 150 מליוני ש"ח בגין תוצאות הרבעון.
מניית בז"ן ירדה ב- 3.1%. בפסגות הורידו היום המלצה ומחיר יעד לחברה. בבית ההשקעות סבורים, כי מחיר השוק הנוכחי מגלם את התרומה העתידית של הגז הטבעי והפצחן המימני. אנליסט ירון זר: מרווחי החברה השנה יהיו נמוכים מרמה מייצגת.
לאומי ירדה ב- 2.9%. במיטב לא רואים סיבה לחשוב שלאומי לא ישיג בשנת 2010 תשואה דו-ספרתית על ההון. טרנס קלינגמן: לאומי ממשיך להוביל את המערכת הבנקאית עם ביטחה ומבלי להזיע יתר על המידה. ממליצים "קניה" במחיר יעד של 19.5 ש"ח למניה.
גבעות עולם ירדה ב- 4.8%. השותפות הודיעה, כי החליטה לבצע פעולת המרצה במבחן ההפקה במקטע 1 ב”מגד 5”. בפעולה זו יוחדרו גרגרי חול לשברים הטבעיים הקיימים בכדי לאפשר זרימת נפט טובה יותר ולמנוע את סגירתם של השברים הטבעיים.