הבורסה בת"א נעלה את יום המסחר הרביעי לשבוע, שהתארך עד שעה 18:00, בעליות שערים חדות, על רקע העליות בשוקי העולם והמעבר ל"שוק מפותח" שיסחר במדד MSCI של מורגן סטנלי.
בתום היום עלה מדד ת"א 25 ב- 1.74% לרמת 1007 נק’, ת"א 100 התחזק ב- 2.18% לרמת 1029 נק’ והתל-טק הוסיף 4.17% לרמת 235 נק’.
טבע ריכזה עניין רב וירדה ב- 1.8%, למרות ההערכות המוקדמות כי המניה תהנה מהמעבר למדד ה- MSCI. לאומי סבורים כי קיימת סבירות גבוהה לחשיפה של משקיעים חדשים לישראל דרך מניית טבע, בעקבות המעבר.
מניית בינלאומי 5 עלתה ב- 3.3%. קבוצת הבינלאומי רשמה גידול של 18.3% ברווח הנקי ברבעון הראשון ל- 129 מיליון ש”ח. כלל פיננסים רואים שמרנות בתוצאות הדוחות ומעלים המלצה לתשואת יתר. יובל בן זאב: התוצאות היו בהתאם להערכות המוקדמות שלנו עם הבדלים בחלק מהסעיפים. במחיר הנוכחי אנו סבורים שהמניה אטרקטיבית אבל נחכה מעט עם המסקנה.
מגדל עלתה ב- 1%. הרווח הנקי ברבעון הראשון הסתכם בכ- 356 מיליון ש"ח לעומת כ- 106 מיליון ש"ח בתקופה המקבילה אשתקד. סה"כ הפרמיות ודמי הגמולים, הסתכמו בכ- 3.252 מיליארד ש"ח.
רמי לוי סגרה ללא שינוי. הרשת רשמה רווח של 18.7 מיליון שקל ברבעון הראשון לעומת רווח של 14.5 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. המכירות ברבעון גדלו ל-367 מיליון שקל לעומת 265 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.