בית הדין להגבלים עסקיים קיבל את עמדת הממונה על הגבלים עסקיים לאסור על מיזוג החברות לגין אריזות מזון, קניאל תעשיות אריזה וקניאל אריזות משקה ודחה אתמול את עררן ברוב דעות.

 

לגין וקניאל הן שתי החברות היחידות בישראל העוסקות בייצור אריזות פח, והן מתחרות זו בזו בייצור ושיווק אריזות פח עבור תעשיות שימורי המזון והכימיה.

 

בדיקת הממונה העלתה, כי מיזוג זה יוצר מונופולין כמעט מושלם בשווקים הרלוונטיים ובפרט בייצור ושיווק אריזות פח עבור תעשיית שימורי המזון. פגיעתו בתחרות של מיזוג המקים מונופולין היא מן המפורסמות בדיני התחרות. המיזוג הקים חשש כבד להעלאת מחירים על-ידי הפירמה הממוזגת, מבלי שנמצא גורם שיכול לרסן בצורה מספקת חשש זה לפגיעה בתחרות ובצרכן. משכך, החליט הממונה להתנגד למיזוג. על החלטה זו הגישו לגין וקניאל ביום 3.3.11 ערר.

 

אתמול, כאמור, קיבל בית הדין להגבלים עסקיים את עמדת הממונה, בקובעו כי אכן המיזוג המדובר מעלה חשש סביר לפגיעה משמעותית בתחרות ומוצדק היה להתנגד לו.

 

את הממונה ייצגו בהליך עוה"ד יעל שיינין, כיום ראש צוות במחלקה המשפטית, וכן גב’ זוהר פרידמן, ראש צוות במחלקה הכלכלית ברשות ההגבלים העסקיים.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש