לחץ הלקוחות במסעדה באזור התעשיה, מנע מבעליה לרשום את התקבולים בקופה, כך עלה בביקורת בה נמצא כי 586 ₪ שנתקבלו מלקוחות שונים, נרשמו על פיסת נייר. היה זה אחד הממצאים במבצע ביקורות ניהול ספרים שערך בשבוע שעבר, משרד השומה נתניה. הפעילות כללה לצד ביקורות ניהול ספרים, גם פעילות אכיפה וגביה.
הפעילות שהחלה בשעות המוקדמות של הבוקר, התמקדה בעסקים ברחובות הראשיים של העיר נתניה, בשוק העירוני, באזורי התעשייה, באבן יהודה ובכפר יונה.
נבחרו לביקורת עסקים שהיה לגביהם מידע מודיעיני המעלה חשד להעלמת הכנסות, כמו כן נערכו קניות מקדימות בכ- 50 עסקים. במהלך הפעילות יצאו לשטח צוותי ניהול ספרים שביקרו כ- 100 עסקים בענפי המסחר והשירותים. ב- 27% מהעסקים נמצאו ליקויים וב- 14% מהם לא נרשמו תקבולים או לא נוהלו ספרים כלל.
בעל מסעדה בשוק, שלא רושם תקבולים כלל, הסביר כי בסוף היום הוא נוהג לרשום בביתו את כל ההכנסות של אותו היום ועל פי רישומיו הוא מדווח למס הכנסה, ובדוכן למכירת פירות וירקות וכן במסעדה הקיימת מזה מספר שנים, נמצא כי לא מנוהלים ספרים כלל.