72% (36,000) מהמקררים בפרויקט החלפת המקררים של משרד האנרגיה והמים כבר נמכרו לצרכנים, כך עולה מנתוני האגף לשימור אנרגיה במשרד האנרגיה והמים.
שר האנרגיה והמים, ד"ר עוזי לנדאו: "המבצע שיזמנו נוחל הצלחה רבה. אנו שמחים להיווכח כי הציבור מבין את חשיבות החיסכון בחשמל, ונרתם לצמצום הצריכה. זהו צעד נוסף במאמץ הכולל להתייעלות במשק האנרגיה בכלל, ולקראת בצורת החשמל הצפויה בקיץ הקרוב. אנו נוקטים בצעדים נוספים שיקלו על הציבור לקחת חלק פעיל במאמץ הלאומי לשמירה על יציבות משק החשמל. צעדים אלו יועילו לא רק למשק החשמל ולסביבה, אלא גם לכיסו הפרטי של כל אזרח בישראל."
המשרד חוזר ומדגיש כי המחיר המסובסד כולל את: רכישת המקרר, הובלתו לבית הלקוח, פינוי המקרר הישן לגריטה ומתן אחריות כוללת ל- 3 שנים. כמו כן, המקרר המוחלף חייב להיות תקין ולא מקולקל, בן למעלה מ- 7 שנים ובעל נפח של 300 ליטר לפחות. צרכנים שנתקלו בדרישות תשלום על פעולות הכלולות במחיר – מוזמנים לפנות למוקד המבצע בטלפון 2307*.